אוכל
מתכון למאפה פסטה עם גבינות וכרובית
 מאפה גבינות לשבועות   צילום : קרן ביטון-כהן 
מאפה גבינתי ומפנק של פסטה קצרה עם פרחי כרובית שטומן בתוכו טריק - במקום להסתבך בהכנת רוטב בשמל משתמשים במיונז ובמי הבישול של הפסטה כדי לתת למנה מרקם קטיפתי ועשיר

זמן עבודה: 20 דקות

זמן הכנה: שעה 

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל-8 מנות:

3/4 חבילה (בערך 400 גרם) פסטה קצרה (פנה, פארפלה, קונכיות)

8 כפות גדושות מיונז

1/2 ראש כרובית

300 גרם גבינות איכותיות כגון: קשקבל, גאודה, צ'דר (ניתן להשתמש באחת או לערבב סוגים), מגוררות

חופן פירורי לחם (אפשר להשתמש בלחם לבן פשוט, חתוך לקוביות קטנות)

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים ורותחים בחוזקה, חצי דקה פחות מהמלצות היצרן.
  • חותכים את הכרוביות לתפרחות.
  • 5 דקות לפני שהפסטה מוכנה, מוסיפים לסיר את חתיכות הכרובית (הן צריכות להיות מוכנות באותו זמן).
  • מסננים את הפסטה והכרובית ושומרים כוס וחצי ממי הבישול.
  • מניחים למים ששמרנו להתקרר כשתי דקות.
  • מעבירים את הפסטה והכרובית המבושלת לתבנית פיירקס.
  • מוסיפים לקערה את המיונז ומתבלים באגוז מוסקט ובמעט מלח ופלפל שחור.
  • מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה. המיונז מסייע לשמור על אחידות המאפה ומוסיף לו עוד רבדי טעם. מוסיפים לתערובת את הגבינות המגוררות.
  • מוסיפים את הרוטב שהתקבל לתבנית עם הפסטה והכרובית, מערבבים היטב.
  • מפזרים פירורי לחם מעל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 דקות או עד שפירורי הלחם הושחמו.
  • מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

 

המיונז מסייע לשמור על אחידות המאפה קרן ביטון-כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10