אוכל
הסוף לשאריות • מתכון לכדורי אורז פריכים
 ניצול שאריות מושלם   צילום : דניאל לילה 
נשארו לכם שאריות אורז מאתמול? ערבבו אותם עם גבינות ותבלינים ותקבלו ארנצ'יני - כדורי אורז איטלקיים פריכים שכיף לנשנש לצד מתבלים ביתיים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 20 ארנצ'יני | רמת קושי: קל

מצרכים:


500 גרם אורז ריזוטו מבושל או אורז רגיל מבושל


40 גרם חמאה רכה


5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת


5 כפות גבינת פיקורינו מגורדת


3 כפות נענע קצוצה


קמצוץ צ'ילי יבש


קורט מלח


פלפל לפי הטעם


2 ביצים טרופות


חופן פירורי לחם


 

לקישוט:


צ'ילי יבש, פרמז'ן ועלי נענע


אופן הכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים יחד אורז, חמאה, פרמז'ן, פיקורינו, נענע, צ'ילי, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכינים כדורים קטנים בעזרת הידיים (במשקל של כ-30 גרם כל כדור).
  • טובלים את הכדורים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
  • מטגנים 4 כדורים בכל פעם בשמן עמוק שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מסננים את הכדורים המוכנים מהשמן ומניחים על גבי צלחת הגשה עם נייר סופג.
  • לפני ההגשה מפזרים מעט נענע, צ'ילי יבש ופרמז'ן לקישוט.
  • ניתן לשמור את הכדורים לפני הטיגון במקפיא עד 3 חודשים ובמקרר עד יומיים.

 

המתכון באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת נובה ג'ויה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10