אוכל
בהשראת החריימה: דג בורי ברוטב עגבניות
 לנגב את הרוטב עם פרוסת חלה מתוקה   צילום : קרן ביטון כהן 
מנה משפחתית לארוחת שישי – מתכון לדג בורי טרי מבושל ברוטב עגבניות חריף ולימוני. מומלץ להגיש ביחד עם חלה, לטבילה ברוטב העשיר

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 2-3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 בורי במשקל ק"ג, מנוקה וחתוך ל-6-7 פרוסות (עם העצם)


1 חבילה רסק עגבניות עם תיבול מרוקאי


כפית פפריקה מתוקה או מעושנת


1/2 כפית כמון


1/2 פלפל חריף, קצוץ גס (אפשר יותר לפי הטעם)


2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות


3 עגבניות תמר שלמות מקולפות מקופסת שימורים, חתוכות לקוביות


3-6 שיני שום, פרוסות


פלפל אדום, חתוך לקוביות


2-3 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


מיץ מלימון אחד


חצי כפית סוכר


מעט עלי כוסברה, לקישוט


אופן ההכנה:

  • מתחילים בבניית הרוטב: מניחים בסיר רחב את שמן הזית ופרוסות השום.
  • את הסיר ממקמים על להבה בינונית ומחממים את השמן עם השום תוך כדי ערבוב.
  • לאחר 2 דקות בערך, כאשר השמן התחמם והשום מפיץ ריח, מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והכמון ומטגנים במשך דקה על להבה גבוהה, אגב בחישה נמרצת.
  • מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות, את הפלפל האדום והחריף ומערבבים היטב.
  • בעזרת מועך פירה או כף גדולה מועכים את המצרכים, שבסיר על מנת להפיק מהם את מרב הטעמים.
  • מוסיפים מיץ לימון וכוס מים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.
  • טועמים ומתקנים תיבול (אם הרוטב חמוץ מדי מוסיפים קצת סוכר). מניחים ברוטב את נתחי הדג.
  • ממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-20 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • מגישים מיד, ביחד עם עלי כוסברה וחלה מתוקה.

   

טיגון יסודי של רסק העגבניות יפתח את טעמו ויעשיר את המנה קרן ביטון כהן

כתיבה והפקה: עֹז תלם

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מפרום - תפוחי אדמה במילוי בשר

כנפיים ברוטב ברביקיו

לזניית גבינות ועגבניות

מאפה שבלולי פיצה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10