אוכל
מתכון לעוף בלימון עם ירקות צלויים
 ארוחה משפחתית בלי הרבה מאמץ   צילום : קרן ביטון כהן 
השף שי טנא מלמד אתכם איך להכין עוף צלוי עם לימון בשיטת הכנה מיוחדת שתשמור עליו עסיסי וטעים. התנור כבר פועל? מכניסים פנימה כמה ירקות מתובלים ויש ארוחה משפחתית בלי מאמץ

לפני שנים עבדתי אצל חנוך בר שלום ז"ל, שלימד אותי הרבה על טכניקות בישול שונות. את שיטת מעטפת נייר הפרגמנט למדתי ממנו. כך שמרנו על חום ועסיסיות העופות באירועים.

 

תוכלו להרשים את המשפחה או האורחים בתבנית עם מעטפת פרגמנט שתפתח על שולחן האוכל ממש מולם, וכל הניחוחות יתפזרו בבת אחת מסביב לשולחן. מעטפת נייר הפרגמנט שומרת על עסיסיות העוף, שומרת על חום ומוצלחת במיוחד להגשה. את השיטה אפשר ליישם בקלות גם על דגים טריים, שלמים או מפולטים.

 

אם התנור כבר פועל אז שווה לנצל אותו להכנת תוספת בריאה וקלה במיוחד של ירקות צלויים: חותכים ירקות שאוהבים גס, מערבבים עם תבלינים ואופים ביחד עם העוף, וכך תוך פחות מחצי שעה של עבודה יש ארוחה משפחתית מלאה בטעם ובריאות. לירקות שבמתכון כאן אפשר לצרף גם פלפלים, עגבניות שרי, שומר, חצילים ועוד, חשוב רק לחתוך את הירקות לגודל אחיד כדי שיאפו בצורה אחידה, ולהתחיל את האפייה מהירקות הקשים יותר ואז לעבור לרכים. את הירקות אפשר להכין בכמות גדולה ולהגישם קרים, ואז אפשר לקרוא להם אנטיפסטי.

 

לא השתמשתם בכל הירקות? יש אחלה אנטיפסטי קרן ביטון כהן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי| כמות מנות: 4-5 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לעוף:

 

4 כרעי עוף, ללא הסחוס הבולט (מבקשים מהקצב להסיר)


40 מ"ל מיץ לימון


1 לימון פרוס (עם הקליפה)


כפית תימין


4 שיני שום


כפית רוזמרין קצוץ


כפית זעתר טרי קצוץ


30 מ"ל (3-5 כפות) שמן זית


מלח ופלפל לפי הטעם


1/2 כפית כמון


2 דפי נייר אפייה גדולים, לעטיפת העוף


 

לירקות הצלויים:

3 גזרים בינוניים, קלופים


2 בטטות בינוניות, קלופות


1 בצל סגול גדול, קלוף


3 קישואים


עלים מ-6 גבעולי טימין


2 כפות מיץ לימון


2 כפות חומץ בלסמי


2 כפות סוכר חום


4 כפות שמן זית


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים את כל המצרכים לעוף (ללא העוף והלימון הפרוס) לרוטב אחיד.
  • מניחים את הכרעיים ברוטב ומשרים לשעה לפחות (אם ממהרים אז ניתן לוותר על ההשריה).
  • מניחים דף נייר אפייה אחד על מגש אפייה, מסדרים את העוף ושופכים מעל את הרוטב.
  • מסדרים על כל כרע פרוסות לימון.
  • מכסים בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב בצדדים, ליצירת מעטפת אטומה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של 70-80 דקות או עד שהעוף התבשל לחלוטין.

 

>> סרטון המדגים כיצד לאטום דגים ועוף בנייר אפייה

כשהעוף בתנור מכינים את התוספת:

  • חותכים את הגזר והבטטה קוביות גסות, את הבצל לפלחים גסים ואת הקישואים לטבעות בעובי 3-4 ס"מ.
  • בקערה מערבבים את החומץ, מיץ הלימון, הסוכר ושאר התבלינים ביחד עם שמן הזית.
  • מערבבים את הגזר והבטטה עם חצי מתערובת התיבול, מסדרים בחצי אחד של תבנית ואופים 20 דקות.
  • את הבצל והקישואים מערבבים עם התבלינים שנותרו. מוציאים את תבנית הירקות מהתנור ומוסיפים אותם לחצי השני. אופים ביחד עם העוף 20-25 דקות נוספות או עד שהירקות התרככו והשחימו. מגישים חם ביחד עם העוף המוכן.

 

המלצת יין לצד המנה:

כרמל קריניאן גפנים בוגרות זכרון יעקב - יין אדום יבש, שהופק מגפנים בוגרות בנות 40 שנה, מכרמים באזור זכרון יעקב. בעל גוון סגול עז ובשומת של דובדבנים טריים, פטל וקפה. יין אדמתי עם גוף מלא, טאנינים משולבים היטב וסיומת ארוכה ומאוזנת, שיתאימו לטעמי העוף השחום והעסיסי. להגיש ב-18 מעלות.

 

המתכון באדיבות שי טנא, שף מסעדת ביסטרו הכובשים בתל אביב


לעוד מתכונים
בעולם היין:

פסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

קישואים ממולאים ברוטב עגבניות

פסטה ברוטב פטריות עשיר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10