אוכל
מחממים את החורף • 3 מתכונים למרקים מעולים
 הקרוטונים הופכים אותו למפנק במיוחד. מרק אפונה וקרוטונים   צילום : מעדניית משפחת ששון 
עם בוא הגשם והימים הקרים, החשק למרק עולה והוא מהווה ארוחת צהריים או ערב מושלמת. 3 מתכוני מרקים נפלאים: מרק בטטה ושמנת, מרק אפונה וקרוטונים ומרק עדשים וסלרי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1/4 כוס שמן


שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות גסות


1 בצל גדול קצוץ גס


500 גרם אפונה ירוקה


100 גרם מרק עוף


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


ליטר וחצי מים


 

לקישוט:


חופן פטרוזיליה


קרוטונים


אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל ושורש פטרוזיליה יחד עד להזהבה.
  • מוסיפים אפונה ומים ומבשלים עד שהאפונה מתרככת.
  • מוסיפים מרק עוף, מלח ופלפל שחור וטוחנים את המרק למרקם חלק.
  • בהגשה מוסיפים קרוטונים וחופן פטרוזיליה.

קרמי וחורפי במיוחד. מרק בטטה ושמנת מעדניית משפחת ששון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


100 גרם חמאה


2 בטטות חתוכות לקוביות גסות


2 בצל גס קצוץ גס


2 שיני שום כתושות


ליטר וחצי מים


250 גרם שמנת מתוקה


חצי כפית אגוז מוסקט


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


100 גרם עירית קצוצה


אופן הכנה:

  • בסיר גדול ממיסים חמאה ומטגנים בצל, בטטה ושום טיגון קל.
  • מוסיפים מים ומבשלים עד שהבטטות מתרככות.
  • מתבלים באגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השמנת וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק.
  • מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

כמה פשוט - ככה טעים. מרק עדשים וסלרי מעדניית משפחת ששון

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1/4 כוס שמן


1 בצל גדול קצוץ גס


1 סלרי עלים קצוץ גס


1 גזר גדול חתוך לקוביות דקות


2 שיני שום כתוש


ליטר וחצי מים


1/2 ק"ג עדשים ירוקים


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


1 כף כמון


חופן כוסברה קצוצה


אופן הכנה:

  • מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד להזהבה.
  • מוסיפים שום כתוש ומערבבים היטב.
  • מוסיפים עדשים ומים ומבשלים יחד עד לריכוך העדשים.
  • מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עד להזהבה.
  • מוסיפים את שיני השום, מערבבים ומוסיפים את העדשים יחד עם המים.
  • מבשלים עד לריכוך העדשים.
  • טוחנים את המרק למרקם גס (לא חובה).
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון וכוסברה קצוצה ומגישים.

 

המתכונים באדיבות שף אבי כהן ממעדניית משפחת ששון.

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק שעועית ובשר

מרק עדשים כתומות ועגבניות שרי

מרק עדשים סמיך

מרק ערמונים ודלעת

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10