אוכל
מתכון לשבת: עוגת שוקולד לבן ופטל
 עסיסית ונהדרת ליד הקפה   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון מכין עוגה בחושה עם שוקולד לבן מנוקדת בפטל אדום שמוסיף צבע משגע וטעם חמצמץ עדין. שילוב טעמים וצבעים חורפי ויפהפה

שלום לכולם! אני חושב שלא יכול להיות שילוב מושלם יותר מפטל אדום ושוקולד לבן. משהו במתיקותו הרבה (ולעיתים המוגזמת) של השוקולד הלבן, מתמתנת על ידי החמיצות של הפטל האדום.

 

מלבד שילוב טעם מנצח, יש לנו שילוב צבעים מנצח ומראה מצודד ביותר לעוגה, שהכנתה פשוטה למדי. העוגה הבחושה הזו נעשית על בסיס הקצפה שומנית (עליה דיברנו בהרחבה בטורים קודמים), והדגש העיקרי עליו אבקש שתשמרו הוא שחומרי הגלם של העוגה יהיו סביב טמפרטורת החדר (22-24 מעלות), על מנת לשמר את מרקמה של הבלילה.

 

הקפידו להשתמש בפטל אדום קפוא (או טרי בעונה) ואל תפשירו אותו, על מנת שלא יתמוסס ויצבע לכם את הבלילה כולה. שמרו אותו במקפיא עד לשעת הערבול שלו במסה והכניסו אותו בדקה האחרונה.

 

שימו לב כי טמפרטורת האפיה נמוכה וחשוב להקפיד עליה על מנת לקבל אפיה ותפיחה אחידים ולא מהירים מידי. הניחו לעוגה להצטנן לפחות במשך 30 דקות לפני שתחלצו אותה מהתבנית. לשחרור קל של העוגה - הקפידו על שימון נדיב בחמאה רכה וקימוח קל.

 

כדי להתרגש בכל ביס מחדש, קצצו את השוקולד הלבן קיצוץ גס בעזרת סכין חדה. כך תקבלו גושי שוקולד נעימים לנגיסה בגדלים שונים. ניתן להמיר את הפטל גם בפירות אחרים כמו קוביות תפוחים מקורמלים או קוביות בננה בשלה. את השוקולד הלבן אפשר להמיר בשוקולדים אחרים קצוצים גס, כמו שוקולד מריר ושוקולד חלב.

 

חשוב לא לעבד את התערובת יותר מדי קרן ביטון כהן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: קוגלהוף 24-26 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:


200 גרם חמאה רכה


200 גרם סוכר


כפית משחת וניל


קליפה מגוררת מלימון אחד


קורט מלח


4 ביצים


250 גרם קמח תופח


120 מ"ל יוגורט


150 גרם שוקולד לבן קצוץ


100 גרם פטל אדום, קפוא


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.
  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים היטב חמאה, סוכר, וניל, קליפת לימון ומלח במשך כ-5 דקות.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת, כאשר ממתינים עד שביצה אחת נבלעת לפני הוספת הביצה הבאה.
  • מוסיפים לסירוגין את הקמח והיוגורט ומערבלים עד לאיחוד מלא.
  • מוסיפים את השוקולד והפטל בתנועת עטיפה ידנית בעזרת לקקן.
  • אופים במשך 50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

 

תראו כמה היא יפה מבפנים קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10