אוכל
מהודו באהבה • מתכון למרק עדשים אדומות
 מושלם ליום סגרירי   צילום : עידן אדלר רייס 
בדיוק כשם שהיקום מזמן לנו הפתעות בחיים, כך גם אנחנו צריכים לדעת לא לפספס את ההזדמנויות להכיר דברים חדשים. עידן אדלר רייס מתחילה להכיר את המטבח ההודי ומכינה מרק עדשים פיקנטי שיחמם לכם את הימים הקרים

אני יודעת שאין באפשרותנו לשלוט על הדברים שקורים מסביב, אלה שניתנים לנו כפי שהם על ידי היקום ללא יכולת להנהיג אותם או לשנותם. ובכל זאת, יכולת הבחירה האישית מאפשרת לקבל את הדברים כפי שהם בפשטות ולהנהיג את הרגשות למקום הטוב של הנפש. שני משפטים, הרבה הבנות, עמוקות מכפי שאצליח כעת לתאר במילים.

 

למרות שאין לי שליטה על המאורעות שמסביב, אני משתדלת כפי יכולתי ובמידת השליטה המוגבלת שלי, לחלום חלומות ולגרום להם לקרות. כאן ועכשיו - כי מי יודע מה יקרה מחר. כי רק לפעמים, הגשמת חלומות היא עניין של החלטה ומזל שהיקום מזמן לנו.

 

ואיך זה קשור לאוכל אתם שואלים? טוב, הכל קשור לאוכל. אני אוהבת אוכל הודי. אבל לא מספיק מכירה אותו, וכמובן שאין זמן טוב להתחיל מעכשיו. אז מצאתי מתכון מעניין למרק עדשים הודי כאן, ולא חיכיתי רגע. בהשראתו הכנתי מרק עדשים אדומות הודי שיצא ממש טעים וגם כמו שאני אוהבת - בריא. המרק יוצא פיקנטי, אך אם אתם אוהבים חריף במיוחד אתם מוזמנים להוסיף עוד קצת פלפל צ'ילי.

 

אפשר לשלוט ברמת החריפות על ידי הוספה או הורדה של צ'ילי עידן אדלר רייס

סוג מתכון: בשרי/ פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 כוסות עדשים אדומות שטופות


2-3 כפות שמן זית


1 בצל קצוץ


2 שיני שום קצוצות


1 גמבה קצוצה


1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום יבש


5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף


1 כף אבקת קארי צהוב


1 כפית קינמון טחון


1 מיכל מי קוקוס (עדיף דל שומן)


100 גרם רסק עגבניות


7 כוסות ציר ירקות או עוף


 

להגשה:

 

מיץ מליים או לימון טרי


כוסברה קצוצה


שבבי צ'ילי


אופן הכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים גמבה ומערבבים במשך 2-3 דקות עד שהגמבה משנה צבעה.
  • מוסיפים שום, צי'לי וג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים אבקת קארי, קינמון ורסק עגבניות ומטגנים במשך 2 דקות.
  • מוסיפים עדשים, מי קוקוס וציר ירקות או עוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך כחצי שעה.
  • לפני ההגשה מזלפים מיץ ליים או לימון וקוצצים כוסברה פנימה. אם רוצים אפשר להוסיף גם שבבי צ'ילי.

 

לא תאמינו כמה קל להכין אותו עידן אדלר רייס
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10