אוכל
קוויאר מהטבע: מתכונים מנצחים עם עדשים שחורות
 מושלם לימים הקרים   צילום : בועז לביא 
מרק עדשים סמיך ומחמם או סלט קראנצ'י מרענן עם גבינה בולגרית? קבלו שני מתכונים לסופ"ש חמים-קריר

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן הכנה כולל: 3 שעות | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 ק"ג עדשים שחורות


1/2 כוס (150 מ"ל) שמן זית


1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות


1 שורש כרישה חתוכה לקוביות


3 מקלות סלרי בינוני חתוך לקוביות


7-8 שיני שום כתוש


1 כוס (100 גרם) תבלין בצל יבש


5 ענפים מופרדים של טימין


1 כף גדושה כמון


2 ליטר ציר עוף (או 2 ליטר מים עם כף אבקת מרק עוף)


מלח ופלפל לפי הטעם


 

להגשה:


עלי פטרוזיליה


אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
  • מסננים את העדשים ומכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים קרים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
  • מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב את הירקות לפני הסדר הבא: בצל לבן, סלרי, כרישה ושום. חשוב לתת לכל ירק טיגון של כ-1 דקה בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב בצל יבש, טימין וכמון.
  • מוסיפים ציר עוף ועדשים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על להבה בינונית.
  • טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני עד שמתקבל מרקם אחיד עם נקודות שחורות.
  • יוצקים את המרק לקערת הגשה ומקשטים במעט עלי פטרוזיליה.

 

מנה ראשונה בריאה וטעימה בועז לביא

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


800 גרם עדשים שחורות מבושלות


400 גרם גבינה בולגרית 24% - מגורדת בפומפייה


10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים


1 בצל סגול בינוני קצוץ


200 מ"ל יוגורט עיזים


1 צרור פטרוזיליה קצוצה


1 צרור נענע קצוצה


1 ראש בינוני (300 גרם) חסה משי מפורקת לעלים


300 גרם מיקס עלי בייבי


 

לתיבול:


מעט שמן זית


מיץ מלימון אחד


1 כפית כמון


מלח ופלפל לפי הטעם


 

להגשה:


יוגורט עזים קר


אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
  • מסננים את העדשים ומכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים קרים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
  • בקערה מניחים חסה, עלי בייבי ועגבניות שרי.
  • בקערה נפרדת מניחים עדשים, גבינה בולגרית, פטרוזיליה, נענע ובצל סגול ומערבבים.
  • מתבלים הכל בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
  • מניחים את תערובת העדשים על בסיס הסלט ומגישים בליווי יוגורט עזים קר.

 

המתכונים באדיבות השף אבישי בדור מרשת קפנטו.

 

מחפשים עוד מתכונים עם קטניות? נסו את אלה:

תבשיל שעועית בקארי

מרק עדשים אדומות

מרק אפונה משודרג

מרק דלעת וחומוס

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10