אוכל
מתכון למרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה
 גרסה מעודנת לוישיסואז הקלאסי   צילום : דן לב, סגנון: דיאנה לינדר 
מנה מחממת לחורף – מרק תפוחי אדמה עשיר וקטיפתי עם טעמים עדינים של כרישה וכרובית. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך. וגם: טיפים לבישול תפוחי אדמה

טיפים לבישול תפוחי אדמה

  • כדי לשמור על טעמם המרוכז וגם על הערך התזונתי שלהם, מומלץ לבשל אותם עם הקליפה. אם בכל זאת קילפתם, הקפידו על בישול במינימום מים, כדי שהתפודים לא יאבדו מטעמם ומסגולותיהם לטובת המים (כפי שקורה בהכנת מרק). במי הבישול שנותרים אפשר להשתמש להעשרת טעמו וערכו התזונתי של מרק או כל תבשיל אחר.
  • מבשלים בסיר עם מי ברז ומלח. לא מתחילים עם מים רותחים כמו בירקות ירוקים למשל, כי אז תפוחי האדמה מתחילים להתרכך מבחוץ ואפילו להתפורר הרבה לפני שהם מתרככים במרכז. אפשר לכסות את הסיר חלקית אבל לא לגמרי, מכיוון שהמים יגלשו ויעשו שמות בכיריים.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


20 גרם חמאה


1 כף שמן


2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים דק


עלים מ-5 גבעולי תימין


2 שיני שום פרוסות


3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן הכנה:

  • מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים כרישה, תימין ושום 3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים תפו"א ופרחי כרובית, מתבלים ומאדים תוך כדי ערבוב 8-5 דקות עד שמתחילים להרגיש שהמרכיבים נדבקים לתחתית.
  • יוצקים ליטר וחצי מים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שתפוחי האדמה והכרובית רכים מאוד.
  • טוחנים בבלנדר ידני כשליש מכמות המרק רק כדי להסמיך אותו ולהעצים את טעמיו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

גיוונים:

  • מחליפים את הכרובית בברוקולי.
  • מעדנים את המרק עם 1/2 כוס שמנת מתוקה שמוסיפים אחרי הריסוק.
  • מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך.

 

>> לרכישת גליון פברואר 2013

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק עדשים סמיך

מרק ערמונים ודלעת

מרק לחשו של אבי לוי

מרק עגבניות ואורז

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10