אוכל
תאכל מרק, תהיה חזק • מתכון למרק עוף בשדרוג אסיאתי
 מושלם לשבוע חורפי   צילום : עידן אדלר רייס 
סוף שבוע עמוס בעיטושים עבר על עידן אדלר רייס. את התרופה היא מצאה במתכון משובח למרק עוף עם ירקות שורש שמתבשל באיטיות ומוציא את המקסימום מכל המצרכים. אפשר לשדרג בטעמים אסיאתים של מחית מיסו וג'ינג'ר

סיפור שהיה כך היה. אחת היפוכונדרית לשעבר. אחד היפוכונדר בהתהוות. נפגשו שניהם ביום חמישי בערב על הספה. אחד חולה בשפעת. אחת שפוחדת להדבק (למרות שחוסנה) ובכל זאת לא מוכנה לישון בלילה בחדר עבודה ולוותר על שינה מפנקת על מזרון רך ונעים בשמיכות הרכות (מתגברת יפה ההיפוכונדרית בגמילה). וככה הם בילו סופ"ש שלם עם נייר טואלט, שיעולים ומרק עוף אמיתי של אלופים. מרפא גם אריות דואבים.

 

אז את המתכון הזה האני מקדישה לכל הנלחמים בשפעת ולאלה שלצידם, או סתם למי שמתחשק אוכל יהודי אותנטי (עם טוויסט, ראו במתכון בהמשך) בבישול ארוך. רק הריח בבית כבר יעשה אתכם בריאים.

 

קראתי בספר בישול של הילה הלפרט טיפ של הוספת רוטב דגים ומיסו למרק עוף. זה נראה לי כל כך מעניין שהוספתי למרק המסורתי שלי, והתוצאה לא אכזבה. למי שלא מוצא או לא רוצה, ניתן להשמיט מהמתכון - אבל אז תשתמשו בציר עוף/בקר במקום מים כדי לקבל טעם באמת חזק למרק.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: 6 שעות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל 

מצרכים:

 

2 כרעי עוף (בלי העור למרק מופחת שומן)


חצי צרור פטרוזיליה


6 גבעולי טימין


5 גזרים קלופים


2 שיני שום, קלופות שלמות


1 בצל סגול, חתוך ל-4


שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך ל-4


שורש סלרי, קלוף וחתוך ל-4


2 עלי סלרי


7 גרגרי פלפל שחור שלם


מלח לפי הטעם


1 כף רוטב דגים (להשיג בחנויות המזרח הרחוק או במעדניות)


1 כף גדושה מחית מיסו אדום (כנ"ל)


6 ס"מ שורש גינג'ר קלוף


כ-2 ליטר מים


אופן הכנה:

  • מכניסים את כל החומרים למעט המלח, המיסו ורוטב הדגים לסיר גדול.
  • מכסים במים ומוסיפים עוד 2 כוסות.
  • מביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים את הקצף שעולה לפני השטח.
  • מנמיכים את האש, ומבשלים מכוסה חלקית כ-6 שעות. מדי פעם בוחשים ומסירים קצף.
  • לפני ההגשה מגבירים את האש, מוסיפים את המיסו ורוטב דגים ומביאים לרתיחה, מערבבים היטב, מתבלים במלח לפי הצורך מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
  • מגישים חם.
  • הערה: אפשר להשמיט את רוטב הדגים והמיסו ולהשתמש בציר עוף/בקר במקום מים.

 

מפנק גם כשחולים עידן אדלר רייס
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10