אוכל
חריימה בורי בפלפלים ושום • מתכון מנצח
 מושלם לניגוב עם חלה   צילום : אפיק גבאי 
שף איציק אסולין מגלה את סודות החריימה המשפחתי: פלפלים שרופים על אש גלוייה, הרבה שמן זית ואריסה טובה. כדאי להגיש ביחד עם חלה טרייה שתספוג את הרוטב

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל 

מצרכים:

 

500 גרם פילה בורי, חתוך ל-4 מנות (נקי מעצמות)


200 מ''ל שמן זית איכותי


2 בצלים לבנים בגודל בינוני, קצוצים


1 פלפל אדום


1 פלפל צהוב


1 פלפל חריף, חתוך לטבעות (אדום או ירוק)


2-4 שיני שום, כתושות


1 כוס חריסה (אפשר פחות לפי הטעם)


10 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לקוביות


1 צרור כוסברה, קצוצה


2 כפיות סוכר


מלח לפי הטעם


 

תבלינים (לפי הטעם):

 

פלפל שאטה גרוס


כמון טחון


כורכום טחון


פפריקה מתוקה


פפריקה חריפה


פלפל לבן טחון


זרעי כוסברה, קלויים וטחונים


אופן הכנה:

  • קולים את הפלפלים (למעט הפלפל החריף) על אש גלויה או בתנור ב-200 מעלות כ-15-20 דקות, עד שקליפתם משחירה מכל הכיוונים. מוציאים לכלי עם מכסה ל-10 דקות, אחריהן מקלפים, מרוקנים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
  • מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה. מוסיפים את שמן הזית ואת הבצל הקצוץ ומאדים אגב ערבוב כ-7 דקות או עד שנראה שקוף.
  • לאחר שהבצל מאודה מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים על להבה גבוהה במשל כדקה.
  • מוסיפים את העגבניות, הפלפלים הקלויים, החריסה, הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים (בערך קורט מכל תבלין, או יותר או פחות, לפי טעמכם האישי) ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-15-20 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומתחברות לרוטב. טועמים ומשפרים תיבול.
  • מוסיפים את הדגים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה בערך עוד כ-10-15 דקות, עד שהדגים מבושלים לחלוטין.
  • מגישים מייד, ביחד עם עם מעט לימון כבוש ועלי כוסברה טריים, וכמובן איך אפשר בלי חלה טרייה.

 

המתכון באדיבות שף איציק אסולין למסעדת לולו קיטשן אנד בר.

 

לעוד מתכונים מצוינים לדגים:

סביצה דג ים עם יוגורט

פילה דניס בציפוי פיסטוקים

קציצות דגים ברוטב עגבניות

שיפודי סלמון עם סלט מלפפונים ביוגורט

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10