אוכל
מתכון למרק עוף בנוסח אלג'יראי וקניידלעך
 מרק צלול ומבושם במרווה, הל ואניס, שבתוכו צפים פול ואפונה טריים של תחילת האביב   צילום : דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר 
לכל עדה מרק עוף משלה • יונית קו אל מכינה ביחד עם חמתה מתכון אלג'יראי מסורתי למרק עוף צלול וריחני ביחד עם קניידלך מתובלים ונימוחים לפי המתכון של סבתא

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 10-12 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 עוף טרי מחולק ל-8


1 צוואר הודו מחולק ל-2


3 תרמילי הל שלמים


3 עלי דפנה


10 גרגרי פלפל אנגלי


2 עלי מרווה


5 בצלים שלמים קטנים


5-4 גזרים פרוסים בעובי 3 ס"מ


1 שורש סלרי חתוך ל-4


1 שומר (2 הגלדים החיצוניים בלבד)


1 גזע של כרוב (החלק הלבן והקשה שבמרכז, ללא העלים)


3/4 כוס פולי פול טריים (או קפואים)


1/2 כוס אפונה טרייה (או קפואה)


צרור של עשבי תיבול: שמיר, כוסברה ופטרוזיליה


4-3 גבעולי סלרי עם העלים


 

אופן ההכנה:

  • ממלאים סיר גדול (8 ליטר) במים עד כ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את העוף וגרון ההודו, מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומנקים את הסיר.
  • מחזירים את העוף לסיר וממלאים אותו במים חמים עד כ-3/4 גובהו.
  • מכניסים את התבלינים לשקיק בד או למסננת תבלינים ייעודית (שנראית כמו תיון גדול מנירוסטה) ומוסיפים לסיר עם הבצל, שורש הסלרי, הגזר, השומר והכרוב.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כשעה.
  • מצננים מעט ומסננים את הנוזלים.
  • מחזירים את המרק לסיר ואת העוף והירקות שומרים בקופסאות נפרדות. 
  • קושרים את עשבי התיבול לצרור (שמיר, כוסברה ופטרוזיליה) ומוסיפים למרק יחד עם הפול והאפונה.
  • מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה 15 דקות.
  • מגישים את המרק עם קניידלעך, פול ואפונה.
  • ניתן להכין את המרק עד 3 ימים מראש. את הפול והאפונה מוסיפים בחימום לפני ההגשה - כך הם ישמרו על הטעם הרענן ועל מרקם "אל-דנטה".
  • את העוף והירקות שהתבשלו במרק לא מגישים בליל הסדר, ניתן להכין מהם סלט קר, לארוחת הצהריים שלמחרת הסדר.

 

הקיינדלעך התפוחים והאוריריים מעשירים את המרק דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה ורבע | כמות מנות: 20-25 כופתאות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

4 כפות שמן


1 בצל בינוני קצוץ דק


1 כוס קמח מצה


1 ו-1/3 כוסות מים רותחים מעורבבים ב-3 כפות שמן


2 ביצים טרופות


מלח ופלפל שחור גרוס


קורט אגוז מוסקט


עלים מ-7-6 גבעולים של כל אחד מהבאים: שמיר, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק


אופן ההכנה:

  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-7 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר. שומרים בצד עם שמן הטיגון.
  • מניחים בקערה קמח מצה ויוצקים מעליה מים רותחים מעורבבים עם השמן. מערבבים נמרצות ומצננים מעט.
  • מוסיפים ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומוסיפים עשבי תיבול ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.
  • מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול (3/4 כפית מלח על כל ליטר מים).
  • בידיים רטובות יוצרים קניידלעך מוארכים בקוטר כדור פינג-פונג, זורקים לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  • כדאי לבשל ב-3-2 מחזורים. כשהקניידלעך צפים, מוציאים אחד בעזרת כף מחוררת ובוצעים לשניים - אם הפנים מבושל, מוציאים את כל הקניידלעך; אם לא, מבשלים דקה נוספת.
  • מגישים במרק העוף.
  • הקניידלעך יהיו במיטבם אם יבושלו כמה שעות לפני הארוחה, אבל יישמרו גם עד 3 ימים במקרר. מחממים בתוך המרק לפני ההגשה.

 

>> לרכישת גליון מרץ 2013

 

 

רוצים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:
אורז הודי עם פרגיות, ירקות ותבלינים
חריימה בורי בפלפלים ושום

קציצות קרפיון חריפות ברוטב

לביבות מצה ופטריות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10