אוכל
מתכונים לטורטיה בהכנה ביתית ולחם ותירס
 טורטיה מקמח תירס כשרה לפסח   צילום : שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש 
תומר כבירי מפגיש אתכם הפעם עם קמח התירס, שפופולרי במיוחד ברחבי יבשת אמריקה, ומכין ממנו טורטייה כשרה לפסח ולחם תירס מעולה

קיימים כמה סוגים של קמח תירס - לבן, צהוב ואפילו כחול, ההבדלים בצבעים נובעים מזנים שונים. קמח התירס מאופיין ברמת עמילן גבוהה, אך לעומת זאת, אין בו גלוטן בכלל, על כן הוא מתאים במיוחד להכנת טורטיות ולחמי תירס ולא מתאים למאפים בעלי נפח ואלסטיות.העבודה איתו שונה לחלוטין בהשוואה לקמחים אחרים והוא דורש תשומת לב מיוחדת. 

הקמח שבו נשתמש הוא קמח תירס צהוב טחון דק. ניתן להשיגו בחנויות טבע או דרך טרס פזוס, שמייבאת חומרי גלם מקסיקניים. חשוב לשים לב שלא מדובר בקמח תירס טחון גס - בו משתמשים להכנת ממליגה או פולנטה.

היום נכין שני מתכונים מצידו השני של העולם, יבשת אמריקה. המתכון הראשון הוא קסאדייה, המגיעה מאמריקה הלטינית, זוהי בעצם טורטיה מקמח תירס במילוי ירקות מוקפצים, אשר יכולה לשמש כחטיף או כארוחה שלמה, מצוינת גם לתקופת פסח כיוון שהיא אינה מכילה קמח לבן. המתכון השני הוא של לחם תירס קלאסי, אחד מנכסי צאן הברזל של דרום ארה"ב.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה : 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: כ-4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

300 גרם קמח תירס צהוב טחון דק


400 גרם מים (בערך כוס ו-2/3)


30 גרם שמן תירס (2 כפות)


10 גרם מלח (2 כפיות)


 

למלית:

סלסילת פטריות שמפיניון


בצל בגודל בינוני, קלוף


פלפל אדום


פלפל צהוב


מלח


פלפל שחור


אופן הכנה:

  • מערבבים את קמח התירס, המים, שמן התירס והמלח במערבל מזון כ-5 דקות במהירות נמוכה.
  • שמים את הבצק במקרר לכשעתיים.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (לפי גודל המחבת).
  • למלית - חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית בערך 6 דקות אגב ערבוב, עד שהירקות התרככו. מתבלים במלח ופלפל.
  • נותנים למילוי להצטנן מעט.
  • מניחים שכבה נאה מהמילוי על הטורטייה ומשאירים שוליים של כ-1 ס"מ.
  • מברישים את השוליים במעט מים ומניחים מעל טורטייה נוספת.
  • מהדקים את השוליים.
  • מטגנים במחבת כ 3-4 דקות מכל צד על אש נמוכה, עד להזהבה קלה. מגישים מייד.

 

לחם תירס - אחד מנכסי צאן הברזל של דרום ארה"ב שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: רבע שעה |  זמן הכנה כולל: שעהתבנית אינגליש קייק | קושי הכנה: קל |

מצרכים:


115 גרם חמאה מומסת


210 גרם קמח תירס


210 גרם קמח לבן


30 גרם סוכר (בערך 2.5 כפות)


5 גרם אבקת אפייה (כפית)


5 גרם מלח (כפית)


160 גרם ביצים (3 ביצים)


500 גרם ריוויון


20 גרם דבש (כף)


אופן הכנה:

  • מערבבים במערבל מזון את שני סוגי הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  • מוסיפים את הביצים והחמאה המומסת ומערבלים עוד כדקה.
  • מוסיפים פנימה את הריוויון והדבש ומערבלים כ-10 דקות במהירות נמוכה.
  • מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. 
  • אופים בחום של 150-160 מעלות כ- 45 דקות, עד שהלחם הזהיב וקיסם שמוכנס פנימה יוצא נקי.

 

תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

בטור הקודם הכנו לחמניות מקמח כוסמין

רוצים עוד מתכוני מאפים?
לחם דגנים ואגוזים
חלה קלועה
בייגל מקמח מלא

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10