אוכל
סוף עונת החורף • מתכון למרק מנגולד
 מצרכים שיש בכל בית   צילום : אפרת ליכטנשטט 
לא על הקניידלך לבדו • אפרת ליכטנשטט מכינה לכבוד תום עונת החורף מרק מנגולד מרענן עם אורז וירקות שורש, שדורש רק חצי שעה עבודה ומצרכים שכנראה כבר יש לכם במקרר

האביב אולי כבר גורם לנו להזיע בחוץ, אבל המרק הזה מתאים לכל השנה. יש לכך כמה סיבות: הוא מאוד טעים, המצרכים שלו פשוטים וזמינים בדרך כלל, ואני בטוחה שכבר עכשיו יש לכם הכל בבית, אולי חוץ מהמנגולד.

 

המתכון נולד אצלי במטבח במקרה - כמו כל הדברים הטובים, וכיכב כל החורף. אז לרגל סיום העונה באופן רשמי, קבלו אותו - המרק האחרון לעונה.

 

ירקות קצוצים וצבעוניים למרק מנגולד אפרת ליכטנשטט

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 בצלים לבנים, קלופים, חצויים ופרוסים


2 בצלים סגולים, קלופים, חצויים ופרוסים


2 כפות חמאה


כף שמן זית


כפית סוכר


צרור מנגולד גדול, שטוף היטב


3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות


1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות


3 שיני שום כתושות/קצוצות


1/3 כוס אורז, אני מעדיפה מלא


כפית מלח


חצי כפית פלפל


כף סילאן


מים רותחים לבישול, בערך ליטר


אופן ההכנה:

  • מתחילים בהכנה של המרק בהרתחה של מים בקומקום.
  • מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של המנגולד. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים קוצצים גס. 
  • מלהיטים סיר גדול על אש גדולה ומתחילים בבישול כמו בהכנת מרק בצל: כשהסיר חם זורקים פנימה את הבצל ואחרי כשתי דקות ערבוב מוסיפים את החמאה, השמן והסוכר.
  • טיפ: אני ממליצה בכל לב לא לוותר על החמאה, היא משדרג את טעם המרק בצורה יוצאת מן הכלל.
  • כהשבצל מתחיל להזהיב בסיר, מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומערבבים עוד כמה דקות.
  • אם תחתית הסיר מתחילה להישרף אפשר להוסיף מעט מים מידי פעם.
  • כשהמנגולד מתרכך מוסיפים את כל שאר הירקות: הגזר, תפוח האדמה ואת השום הכתוש.
  • מערבבים שתי דקות, מוסיפים את האורז ובוחשים כדקה.
  • שופכים את המים הרותחים כמעט עד גובה הסיר, מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל וסילאן ומביאים לרתיחה נוספת.
  • מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות במידה ובחרתם באורז מלא, או 30 דקות אם בחרתם באורז רגיל.
  • מבשלים עד שהאורז וכל הירקות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול לפני שמגישים חם, בתאבון.

 

מרק של סוף עונה אפרת ליכטנשטט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10