אוכל
מתכון למוס שוקולד לבן ונשיקות עם תותים
 קינוח מתוק וצבעוני: מוס שוקולד לבן עם נשיקות מרנג ותותים   צילום : מאיה גמר 
לפעמים צריך להתאים את המתוק לפירות העונה, והפעם: קינוח מרשים של מוס שוקולד לבן עם נשיקות מרנג ותותים טריים. מתכון קל להכנה, טעים ומתאים בול כשמגיעים אורחים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 5 שעות | כמות מנות: 4-6 מנות אישיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

150 גרם שוקולד לבן


250 גרם שמנת מתוקה


3 מקלות וניל


כוס צ'ייסר של ליקר קפוצ'ינו, או ליקר אחר לבחירתכם


כחצי סלסלת תותים, או כל פרי עונתי אחר


כ-10 נשיקות מרנג לתחתית (ניתן להשיג בכל קונדיטוריה או סופר)


אופן ההכנה:

  • לתוך סיר שופכים 150 גרם מהשמנת המתוקה.
  • חורצים את מקלות הווניל לאורך ומרוקנים את תכולתם לסיר עם השמנת, מוסיפים לסיר גם את שאריות מקלות הווניל.
  • מביאים את השמנת עם הווניל לרתיחה מלאה על אש בינונית.
  • בקערה נפרדת מניחים את השוקולד הלבן. שופכים מעליו את השמנת החמה ומערבבים עד להמסה מלאה.
  • מוסיפים את ליקר הקפוצ'ינו ומערבבים היטב. שימו לב: אם אין לכם ליקר קפוצ'ינו ניתן להשתמש גם בוודקה או בכל ליקר אחר, אך לא ביין.
  • מקררים כחמש שעות במקרר, רצוי אפילו לילה שלם.
  • מוציאים את הקערה מהמקרר, מוסיפים אליה את השמנת המתוקה הנותרת (100 גרם), ומערבבים היטב ואז מקציפים עם מקציף חשמלי מספר דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת מוס אוורירי. מעבירים את המוס לשק זילוף.
  • חותכים את הפירות שבחרתם לעיגולים קטנים או רצועות קטנות על מנת שיתאימו לכוסות ההגשה האישיות. מלבד תותים גם אננס או בננה יתאימו.

הרכבת הקינוח בכוסות:

  • בוחרים 4-6 כוסות שקופות ונאות. מניחים בתחתית כל כוס נשיקות קצף (מרנג), אם הן נשברות זה לא נורא.
  • בתנועה מעגלית מזלפים שכבה של 2-3 ס"מ מהמוס שהכנו, מניחים שכבה של פרי, מזלפים עוד שכבת מוס וסוגרים בעוד שכבה של פרי.
  • מקשטים בפתיתי השוקולד או בנשיקות קצף מפוררות מעל המנה.
  • שומרים במקרר עד ההגשה, מגישים קר לשולחן ונהנים.

 

המתכון באדיבות השוקולייטרית גלית אלפרט, בעלת חוות השוקולד "גליתא".

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10