אוכל
מדריך לקניית בשר בקר • טיפים ומתכון
 אז איך בוחרים נתח בשר?   צילום : fotolia 
טיפים לקניית והכנת בשר בקר לקראת יום העצמאות: כל מה שרציתם לדעת מבחירת הנתח הנכון ועד צלייתו על הגריל לכבוד החג. וגם מתכון בונוס לשיפודי פילה בקר עסיסיים ברוטב טריאקי

קצת רקע

  • בשר בקר טרי מהווה מרכיב חשוב בתפריט היומי והוא בעל יתרונות תזונתיים רבים. הוא מכיל שפע חלבונים, ויטמינים ומינרליים החיוניים לגוף ומהווה מקור עיקרי לברזל ולאבץ, כמו גם המקור הבלעדי לויטמין B12.
  • מומלץ לקנות בשר טרי רק במקומות הנמצאים תחת פיקוח וטרינרי מטעם הרשות המקומית ובעלי התג הירוק של ההסתדרות הוטרינרית. לשם כך יש לחפש על קירות האטליז רישיון עסק בתוקף.
  • יש לבחון היטב את סביבת העבודה ולוודא שהאטליז נקי ומסודר, שהבשר מאוחסן במקררים ומקפיאים תקינים ושהעובדים לבושים בחלוק נקי, כובע וכפפות חד פעמיות למניעת זיהום.  
  • מומלץ לבחור בקצב נגיש ומקצועי - הקצב יכול להתאים את המחיר, הסוג, הצורה וכמות הנתחים הדרושים לך לפי צרכיך וצורת הבישול הרצויה. לדוגמה: יקצוץ לגודל הרצוי, יפרוס את הפילה לסטייקים, יכין כיס למילוי, ינקה את החלקים הפנימיים, וייעץ על צורת ההכנה והבישול המתאימה עבור הנתחים.

תנאי איחסון

  • יש לבקש מהקצב לראות את התאריך האחרון לשיווק של בשר הבקר. קצב טוב יכול לארוז עבורכם את הנתחים בואקום ולציין את פרק הזמן שניתן לשמור את הבשר בואקום במקרר הביתי. לפעמים אפילו עד שבועיים מתאריך הקניה.
  • יש לשאול את הקצב את השאלות הבאות: מה מקור הבשר? מה גיל הבהמה ומינה? מה גזעה? מתי נשחטה?
  • מומלץ לצרוך כמות בשר בהתאם לחלל הפנוי במקפיא הביתי, על מנת להימנע ממצב של אחסון בלתי ראוי הנובע ממחסור במקום.
  • מומלץ לרכוש את הבשר סמוך ככל האפשר למועד סיום עריכת הקניות, כדי לצמצם את הזמן שלא נמצא בקירור.

צבע ומרקם

  • מומלץ לשים לב לצבע: צבעו של בשר בקר טרי הינו אדום, אך לא מבריק (הברק הוא סימן לכימיקלים שהוזרקו לתוכו), ללא כל כתמים חומים. יש לשים לב לשולי הבשר, שכן שוליים כהים מעידים על בשר שהתייבש.
  • הבשר צריך להיות משויש (כמו שיש) בשמן, כיוון ששומן צהבהב מעיד על כך שנלקח מבקר מבוגר המתאים לבישול ממושך.

על הגריל

  • לפני הצלייה, על הבשר להיות בטמפרטורת החדר ורצוי גם לייבשו בעזרת מגבת.
  • כדאי להמליח את הבשר רק לקראת סוף הצלייה, ואם הבשר מוכשר, כדאי לקמץ בכמות המלח. את הפלפל ניתן להוסיף גם לפני.
  • רצוי להכין בקבוק (שפריצר) ולהתיז ממנו מים ברגע שהאש אוחזת בבשר (קורה בייחוד כשמשתמשים בבשר שמן או ברטבים המכילים סוכרים ושמן).
  • לחובבי שיפודים מומלץ להשתמש בבשר בקר מסוג שייטל או כף מיושן מבשר טרי - טעימים ואינם יקרים באופן יחסי. המבורגר וקבב רצוי להכין בבית - כך אנו יודעים שאנו אוכלים באמת 100 אחוז בשר בקר. 
  • לבעלי הגרילים המתוחכמים - רצוי להשתמש בנתחי בשר בקר טרי שלמים כגון אנטריקוט, סינטה, שפונדרה עם עצם וצ'ך ולצלותם בשלמותם כמיטב המסורת הדרום האמריקאית.

 

*הטיפים באדיבות מועצת הבקר.

שיפודי פילה בקר עסיסיים ברוטב טריאקי אסף רונן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן הכנה כולל: 20 דקות | כמות: 7 שיפודים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

חצי קילו פילה בקר, נקי וחתוך לקוביות גדולות (4*4 ס"מ)


בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ


7 עגבניות שרי


אופן הכנה:

  • משפדים את קוביות הפילה וקוביות הבצל לסירוגין ומסיימים כל שיפוד בעגבניית שרי.
  • צולים על הגריל מכל הכיוונים, בערך 5 דקות לדרגת מדיום.
  • ניתן להוסיף רוטב טריאקי מעל ולהגיש.

 

*המתכון באדיבות יוסי בן דוד, מנהל מטבח במסעדת "קיוטו".

 

לעוד מתכונים עם בשר ועוף:

כנפיים צלויות וחצילים

סיניה שייטל וירקות צלויים

סטייק פרגית בחרדל ורוזמרין

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10