אוכל
מהסלטים לקבב: 6 מתכונים ליום העצמאות
 מושלם להכנה מראש והגשה בפארק   צילום : קרן ביטון כהן 
שישה מתכונים קלים וטעימים במיוחד לכבוד המנגל של יום העצמאות: מסלט כרוב עם פלפלים וסלט עגבניות חריף ועד לקבבים אסליים וחזה עוף במרינדה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 ראשי כרוב לבן קטנים


צרור שמיר


150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס


1 פלפל אדום


1 פלפל ירוק


¼ כוס שמן


כפית מלח


3 כפות חומץ


מיץ מלימון אחד


2 כפות סוכר


אופן הכנה:

  • קוצצים את הירקות - את הכרוב הלבן לרצועות דקות ככל הניתן, את הפלפלים לאורכם לרצועות דקות ואת השמיר קוצצים דק.

  • בקערה גדולה מניחים את כל הכרוב, מוסיפים לו את החומץ, הסוכר, השמן, המלח ומיץ הלימון ומערבבים היטב. משרים 10-20 דקות, עד שהכרוב מגיר נוזלים.

  • מוסיפים את הפלפלים, השמיר ואגוזי המלך ומערבבים.

  • משרים כ-10 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול מעבירים לקופסה ואוכלים כשרוצים, ניתן להכין 24 שעות מראש.

 

אפשר לשים יותר פלפלים או פחות, לפי טעמכם האישי קרן ביטון כהן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 סלסלה עגבניות שרי, שטופות וחתוכות לחצי


1-3 יחידות פלפל חריף ירוק


1 צרור כוסברה


3 שיני שום פרוסות דק


2 עלים ירוקים של סלרי אמריקאי


½ כפית מלח ים אטלנטי או מלח רגיל


3-4 כפות שמן זית


אופן הכנה:

  • שמים את העגבניות בקערה ומוסיפים את השום, הפלפל החריף ועלי הסלרי.

  • מתבלים במלח ושמן ומערבבים.

  • מפרידים את העלים מגבעולי הכוסברה, מוסיפים את העלים לסלט ומערבבים באיטיות.

  • טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

חציל נטו קרן ביטון כהן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

5 חצילים בלדי/רגיל בינוניים


2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק


מיץ מ-1-2 לימונים


½ כוס שמן זית


מלח ופלפל


נענע קצוצה לקישוט (אופציונאלי)


אופן הכנה:

  • צולים את החצילים על אש גלוייה מכל הכיוונים עד שקליפתם משחירה (אך לא נחרכת). נותנים להם להתקרר מעט, מקלפים ומוציאים את הליבה ואותה קוצצים ומניחים בקערה.

  • מוסיפים את השום, המלח, הלימון (לפי הטעם) ושמן הזית ומערבבים עד שנוצרת מסה אחידה.

  • טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

אפשר שיפוד ממקל קינמון או בלי שיפוד בכלל קרן ביטון כהן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה : 45 דקות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

להכנת הקבבים ניתן להשתמש בשילוב של בשר עגל ובשומן כבש או בקר (20% שומן), או בתערובת של צוואר עגל, כתף כבש וחזה כבש.

 

חשוב להשתמש במקלות קינמון ארוכים למלאכת הקיבוב (הקצרים דורשים הרבה עבודה). ניתן כמובן להשתמש בשיפודי מתכת או שיפודים רגילים או לוותר על השיפורים ולעצב את הקבבים באיזה צורה שתרצו.

מצרכים: 

 

1 ק"ג בשר טחון


2 בצלים קצוצים, דק


צרור פטרוזיליה, קצוץ דק


50 גרם צנוברים


1 כפית מלח רגיל


1 כפית פלפל שחור גרוס


½ כפית הל טחון


15 מקלות קינמון באורך כ-20 ס"מ או שיפודי במבוק


אופן הכנה:

  • שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הבצל, הצנוברים והתבלינים ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחיד.

  • כדי לבדוק את התיבול - מכינים קבב ניסיון במחבת. טועמים אותו ומוסיפים לתערובת מלח או פלפל בהתאם.

  • יוצרים כדורים של כ-50 גרם בערך, בעזרת יד רטובה מצמידים אותם למקל הקינמון או השיפוד ומשטיחים אותם על המקל. כך עוטפים כל שיפוד לאורכו ומשאירים קצה באורך 3-4 ס"מ.

  • צולים על האש 2-3 דקות מכל צד, או בתנור שחומם מראש על רשת צלייה בחום נמוך (90 מעלות) למשך כ-10-15 דקות, על מנת שהבשר לא יתייבש. מגישים מיד.

 

שיפודי פרגית במרינדה קצת אחרת קרן ביטון כהן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן השריה: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 ק"ג פרגית, חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ


3 בצלים, חתוכים לרבעים


חופן עגבניות שרי


3 גמבה אדומה חתוכה לקוביות


2 שיני שום


2 ראשי סלרי, מקולפים


2 שורשי פטרוזילה, מקולפים


2 גזרים, מקולפים


גבעול טימין


גבעול אורגנו


½ כוס שמן קנולה


מלח ופלפל


אופן ההכנה:

  • בסיר שמים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי. מכסים במים ומבשלים בערך 30 דקות, עד שהתרככו.

  • מסננים מהמים ומניחים בקערה לצינון.

  • מוסיפים את השום והשמן וטוחנים בעזרת מיקסר מוט. ניתן להוסיף עוד מעט שמן אם התערובת סמיכה מדי.

  • מעבירים את המרינדה לקערה ומשרים בה את הבשר .

  • מוסיפים את ענף הטימין והאורגנו.

  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.

  • על שיפודים משפדים קוביית בשר, לאחריה בצל ולאחריו גמבה או עגבניית שרי וחוזרים על הסדר הזה עד קצה כל שיפוד.

  • צולים על המנגל 2-4 דקות מכל צד או בתנור שחומם מראש בחום נמוך של כ-100 מעלות למשך כ-15 דקות. מגישים מייד.

 

הכי פשוט הכי טעים - חזה עוף קרן ביטון כהן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן השריה: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

  

5-6 יחידות חזה עוף בגודל בינוני, מעוך כמו לשניצל


2 שיני שום כתושות


2 ענפים של טימין ירוק


גבעול רוזמרין


2 גבעולים של אורגנו טרי


1 כפית פפריקה מתוקה


כוס שמן סויה או תירס


מלח ופלפל


אופן הכנה:

  • שמים את השמן בקערה, ומוסיפים את כל עשבי התיבול, השום והפפריקה. מערבבים במטרפה.

  • מכניסים את חזות העוף למרינדה, טועפים בניילון נצמד ומעבירים להשרייה של כ-12 שעות.

  • לאחר 12 שעות מוציאים את העוף מהמרינדה, וצולים במנגל או מחבת פסים לוהטת בערך 2 דקות מכל צד עד שהעוף עשוי, במחזורים אם המנגל או המחבת אינם גדולים מספיק.

  • מוסיפים לבסוף פלפל גרוס גס.

  • מומלץ להגיש לצד תפודים או אורז.

המלצת יינות לצד המנות:

 

רגע לפני שאנחנו פושטים על המנגל, נוכל לחמם את האווירה ולהרים כוס יין לכבוד יום ההולדת של המדינה שלנו, עם יין מוסקטו יאנג סלקטד - יין לבן קל, מבעבע קלות, בעל מתיקות עדינה ואחוז אלכוהול נמוך (6%). ארומאטי ומרענן, צעיר ומהנה. להגיש קר. יין זה יתאים מאוד גם לסלטים המתובלים, ויאזן את הטעמים החמצמצים חריפים.

 

את הבשרים על האש, גם הצלויים וגם אלה שחיכו זמן מה במרינדה, ילווה היין שיראז פרייבט קולקשן - יין אדום יבש, בעל גוון סגול עז, המתאפיין בגוף מלא ובניחוחות מתובלים ופירותיים עוצמתיים. היין ישלים תיבול לבשר ויגיע אתו לטעם המושלם.

 

המתכונים הנהדרים באדיבות מסעדת חג' כחיל, מסעדה יפואית אותנטית

 

לעוד מתכונים טעימים בעולם היין:

לזניית גבינות וארטישוק

צלי בקר ברוטב שום ורוזמרין

עוגת ביסקוויטים וקרם שמנת

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10