אוכל
מתכון למיני פשטידות ברוקולי עם גבינה בולגרית וצנוברים
 יפהפיות וטעימות לארוח   צילום : דן לב 
מתכון שתחזרו אליו: פשטידות נימוחות, קלות ומהירות הכנה. והטעם? נפלא. אם רוצים, אפשר להשתמש בגבינה בולגרית בעלת אחוזי שומן נמוכים יותר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 12/24 פשטידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית + מעט לשימון התבנית


1.1 ק"ג ברוקולי (משקל ברוטו, 2 יחידות גדולות)


200 גרם גבינה בולגרית 16% שומן


3 ביצים


100 גרם (1 כוס) קוואקר


170 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח לבן


1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה


מלח ופלפל שחור גרוס טרי


 

לעיטור:

 

35 גרם (1/3 כוס) צנוברים


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית.
  • מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים. קוטמים את גבעולי הברוקולי, מפרידים לפרחים ומבשלים 6-5 דקות עד שהם רכים. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון.
  • מוסיפים 2 כפות שמן זית ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים גבינה בולגרית וביצים ומעבדים שוב למחית חלקה.
  • שמים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומעבדים, עד שהם נטמעים בתערובת. מקפידים לא להמליח מדי, כי גם הגבינה מלוחה.
  • משמנים תבנית 12 שקעים גדולים או שתי תבניות 12 שקעים קטנים.
  • יוצקים את התערובת ל עד 2/3 גובה השקעים ומפזרים צנוברים.
  • אופים 25-50 דקות (בהתאם לסוג התבנית) או עד שהצנוברים זהובים וקיסם הננעץ בפשטידות יוצא יבש.
  • מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  • אפשר לאפות בסבבים. מצננים 10 דקות לפחות ומגישים.

 

לעוד מתכונים טעימים עם קוואקר:

מיני פשטידות דלעת עם גבינה בולגרית

פנקייק קוואקר וקינמון

מאפינס תפוחי עץ וקוואקר

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10