אוכל
עוגת מוס שוקולד עם אצבעות מרנג וטראפלס
 עוגה מרשימה לכל חגיגה   צילום : צמרת טייטלר 
לכבוד יום העצמאות, הבאנו לכם במיוחד מתכון לעוגת מוס שוקולד עם מקלות מרנג וכדורי שוקולד. שחיתות אמיתית לכל חגיגה

עוגת יום העצמאות שלי היא עוגת מוס שוקולד מקושטת מסביב במקלות מרנג ומעליה מונחים כדורי שוקולד וטראפלס. להלן המתכונים, כאשר ניתן להכין את כולם מראש ולשמור במקרר עד להרכבת העוגה.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות | תבנית קוטר 24 | רמת קושי: קשה

מצרכים למוס שוקולד:


150 גרם שוקולד מריר


150 גרם שוקולד חלב


450 מ"ל שמנת מתוקה


 

לטורט שוקולד:


5 ביצים


130 גרם סוכר


1 כוס קמח תופח


1 כף אבקת קקאו


3 כפות שמן


חצי כוס מים+חצי כוס סוכר+2 כפות ליקר קקאו


 

למקלות מרנג:


3 חלבונים


240 גרם סוכר



לכדורי שוקולד:


250 גרם פתיבר מרוסק לפירורים קטנים


150 גרם שוקולד מריר


60 גרם חלב


1 כף סוכר


50 גרם חמאה


2 כפיות רום (לא חובה)


סוכריות צבעוניות בצבעים כחול - לבן/קוקוס


 

לטרפאלס:


65 מ"ל שמנת מתוקה


250 גרם שוקולד מריר


חצי כף סירופ גלוקוזה


1 כף ליקר קפה או ליקור אחר שאוהבים


לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר מומס + 2 כפיות שמן


 

אופן הכנה:

  • מוס השוקולד: רצוי להכין ערב לפני. מחממים 300 גרם שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולדים וממתינים דקה.
  • מערבבים היטב את תערובת הגנאש ומקררים מספר שעות או למשך הלילה.
  • מקציפים את הגנאש יחד עם השמנת שנותרה למוס אורירי.
  • סירופ סוכר: להרתיח את המים עם הסוכר עד להמסה, להוסיף 2 כפות ליקר קקאו ולערבב.
  • טורט השוקולד: מחממים תנור ל 160 מעלות.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ואורירי.
  • מנפים יחד את הקמח והקקאו ומקפלים לתוך הקצף בעזרת מרית, בעדינות.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים לאיחוד.
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 30-35 דקות. בודקים עם קיסם שיצא יבש. מצננים.
  • פורסים את העוגה ל 3 פרוסות לרוחב. במתכון זה משתמשים ב-2 תחתיות עוגה. את השלישית ניתן להקפיא לשימוש מאוחר יותר.
  • מניחים תחתית עוגה אחת על צלחת הגשה ומרטיבים אותה עם חצי מכמות סירופ הסוכר, מורחים מעל חצי מכמות המוס ומניחים את תחתית העוגה השניה, חוזרים על הפעולה כפי שעשינו בשכבה הראשונה.
  • מיישרים יפה את החלק העליון וגם את דפנות העוגה מסביב. מקררים לשעתיים.
  • מקלות מרנג: מחממים תנור ל-100 מעלות.
  • בקערת מיקסר שמים את החלבונים עם הסוכר ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי).
  • מערבבים עד להמסת הסוכר. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב.
  • מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ.
  • מזלפים מקלות באורך 6-7 ס"מ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כשעה, עד שהמקלות מתנתקות מנייר האפייה בקלות. מצננים ושומרים בקופסא אטומה עד הרכבת העוגה.
  • כדורי שוקולד: מחממים על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט הביסקוויטים.
  • מוסיפים את הביסקוויטים והרום ומערבבים.
  • מקררים חצי שעה במקרר ויוצרים כדורים. מצפים אותם בסוכריות צבעוניות או בקוקוס.
  • שומרים במקרר עד להרכבה.
  • טראפלס: מחממים את השוקולד, השמנת והגלוקוזה על בן מארי או במיקרוגל עד שהתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
  • מקררים את התערובת למשך הלילה.
  • מוציאים מהמקרר ונותנים לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר.
  • מגלגלים לכדורים אחידים, מניחים על נייר אפיה ומקררים.
  • בנתיים מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומוסיפים 2 כפות שמן.
  • טובלים את הטראפלס בשוקולד, מניחים על ניר אפיה ומקררים.
  • אפשר לקשט את הטראפלס עם שוקולד לבן מומס. אני הוספתי קצת צבע מאכל כחול לשוקולד הלבן לקבלת צבע תכלת.
  • הרכבת העוגה: מדביקים את מקלות המרנג מסביב לעוגה בעזרת מעט שוקולד מומס. מניחים מעל העוגה את כדורי השוקולד והטראפלס.
בתאבון!

מוזמנים לבקר בעמוד הפייסבוק של צמרת טייטלר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10