אוכל
מתכון ללביבות כרובית ברוטב יוגורט-שום-שמיר
 לא רק בחנוכה   צילום : דן לב 
לביבות המשלבות רכות ופריכות עם רוטב יוגורט רענן ליד. אל תוותרו על גרעיני החמנייה שמשדרגים אותן. ארוחה קלה מושלמת לערב חם

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 8-10 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות (1.6-1.3 ק"ג ברוטו)


מלח


1/3 חב' פטרוזיליה קצוצה דק


60 גרם (2/3 כוס) גרעיני חמנייה


פלפל שחור גרוס טרי


1 ביצה, טרופה


50 גרם (1/2 כוס) קוואקר


 

לטיגון:


שמן קנולה או שמן תירס


 

לרוטב:


500 מ"ל (2 כוסות + כף גדושה) יוגורט עיזים


1/4 חבילה שמיר קצוץ דק


3-2 שיני שום כתושות


מלח ופלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:

  • לביבות: מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים מומלחים. מוסיפים את הכרובית ומביאים לרתיחה שנייה על להבה גבוהה.
  • מבשלים כ-20 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
  • מסננים את הכרובית, חותכים אותה גס, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים ביצה טרופה וקוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי, מוסיפים כף קוואקר.
  • מחממים שמן קנולה בעומק 3-2 ס"מ, במחבת רחבה על להבה גבוהה.
  • יוצרים לביבות מהתערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה.
  • מטגנים משני הצדדים להזהבה (אם הלביבות מתפרקות בטיגון, מוסיפים כף-שתיים קוואקר לתערובת).
  • מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • רוטב: מערבבים יוגורט עם שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים את הלביבות עם רוטב יוגורט.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10