אוכל
מתכון למרק דלורית קרמי
 מרק דלורית קרמי וטעים   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן בתכנית בישול המבוססת על חומר הגלם הטעים והאהוב - חמאת בוטנים, מכינה מרק דלורית קרמי בשילוב חמאת בוטנים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 דלורית (כ-800 גרם)


40 גרם חמאה


1 כף שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ


1 פיסת שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ, קלוף וקצוץ גס


1 שן שום קלופה ושלמה


מלח, פלפל שחור


1 ליטר מרק ירקות צח מוכן (אפשר מכפית אבקת מרק)


3 כפות גדושות חמאת בוטנים


 

אפשרויות הגשה:

 

2-3 כפות כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות


בצל ירוק קצוץ


יוגורט או שמנת חמוצה


שמן זית


אופן הכנה:

  • בסיר עם דפנות עבות שמים את שמן הזית, החמאה, הבצל והג'ינג'ר על להבה בינונית-גבוהה ונותנים להם להתאדות עד שהחמאה תימס והבצל יהפוך שקוף ורך.
  • שמים על משטח העבודה את הדלורית, חוצים אותה ונפטרים מהגרעינים (לא קולפים), חותכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מוסיפים לסיר את השום והדלורית.
  • ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה (אם מכינים ציר מאבקת מרק, יוצקים מים רוצחים על כף אבקת מרק ומערבבים).
  • סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהדלורית נעשית רכה. מועכים קלות בכף עץ.
  • טוחנים את המרק למחית באמצעות בלנדר מוט (ניתן גם להעביר למעבד מזון).
  • מוסיפים למרק כ-3 כפות גדושות של חמאת בוטנים ומערבבים.
  • יוצקים את המרק החם לקעריות, ומוסיפים לכל קערה את הכוסברה או הפטרוזיליה, הבצל הירוק, מעט שמן זית ונגיעת יוגורט או שמנת חמוצה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10