אוכל
טופ 5: מנות פסטה חלביות
 את המאפה הרגיל משדרגים עם קצת אפונה קפואה   צילום : Joe Gough - Fotolia.com 
מלזניית קוטג' ועגבניות, דרך מאפה מקרוני וגבינה עם אפונה ועד לקוגל מתוק עם גבינת שמנת, עֹז תלם עם 5 מנות פסטה חלביות במיוחד לשבועות

אחד השילובים הממכרים ביותר בעולם הקולינרי הוא בין פסטה למוצרי חלב. השילובים ביניהם יכולים להיות מגוונים, בין סוגי פסטות וסוגי גבינות, ביחד עם רטבים שיכולים להיות כבדים או קלילים, מתוחים או אפילו מתוקים. בכתבה זו נציג 4 מנות מלוחות ואחד קוגל לקינוח:

 

(1) Mac&peas
(6-8 מנות) מאפה קלאסי של פסטה קצרה וגבינה. כדי להוסיף קצת צבע ועניין מוסיפים פנימה חופן אפונים קפואים (אבל אם אתם משיגים טריים הם כמובן יתאימו) וגרגרי חרדל עוקצניים. 

  

כך תעשו: מבשלים ¾ חבילת פסטה קצרה (למשל פוזילי או פרפרים) חצי דקה פחות מהמצוין בהוראות על האריזה. מסננים ושומרים בצד. בסיר בגודל בינוני ממיסים 50 גרם חמאה, אליה מוסיפים 2 כפות קמח. מערבבים היטב עד שמתקבל ממרח גס, ואליו שופכים, בשלוש נגלות, חצי ליטר חלב. בין כל נגלה בוחשים היטב עד שלא מורגשים גושים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה כף גדושה חרדל גרגרים, 300 גרם גבינות צהובות איכותיות מגוררות (למשל קשקבל, גאודה או צ'דר) ומלח ופלפל לפי הצורך. מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה.

בתבנית מלבנית גדולה ועמוקה מניחים את הפסטה יחד עם בערך כוס אפונה קפואה (היא תפשיר בתנור אל חשש). יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי לחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לבערך 25 דקות עד שהמאפה הזהיב. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט ומגישים.

 

לזנית גבינות עם עגבניות שרי. הכי ישראלי קרן ביטון כהן

(2) לזניית קוטג' ועגבניות שרי (8 מנות)
מאפה הפסטה אולי הכי ישראלי שיש.

 

כך תעשו: בסיר קטן מבשלים מטגנים בצל קטן וקצוץ במעט שמן זית עד שנראה שקוף. מוסיפים חבילת רסק עגבניות, קורט אורגנו מיובש ושן שום כתושה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים חבילת עגבניות מרוסקות וחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד 20 דקות שהרוטב הסמיך. מתבלים במלח ופלפל. בקערה נפרדת מערבבים 2 גביעי קוטג' (500 מ"ל) עם גביע אחד גבינה לבנה ורבע צרור פטרוזיליה קצוצה. יוצקים מעט מרוטב העגבניות לתחתית תבנית פיירקס מלבנית (גודל 22X30) ומעליו מתחילים לבנות שכבות 4 של דפי לזניה (לא מבושלים), רוטב ותערובת הגבינות. חשוב להקפיד לחלק את התערובות בצורה שווה בין השכבות.

מעל השכבה השנייה מפזרים באחידות 15 עגבניות שרי חצויות. מכסים את החלק העליון של התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, בערך 30 דקות או עד שעלי הלזניה התרככו.  מוציאים בזהירות, מורידים את הציפוי (בעוד יותר זהירות), מוסיפים מעל גבינה מגוררת כמו פרמז'ן ומכניסים לאפייה נוספת של 10 דקות עד שהגבינה נמסה. נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

(3) פנה עם גבינת פטה, פסטו, קישואים, ועגבניות מיובשות (6-8 מנות)

מנת פסטה מהירה ואביבית (או קיצית, לא יודע איך לקרוא למזג האוויר עכשיו). עדיף כמובן להכין את הפסטו בבית אבל גם קנוי באיכות גבוהה יתפוס.

 

כך תעשו: מכינים סיר אחד עם מים רותחים לבישול הפסטה. מפילים פנימה חבילת פנה ומבשלים לפי הוראות היצרן. במקביל, בסיר גדול אחר, מטגנים 3 קישואים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ ב-4 כפות שמן זית, ביחד עם 4 שיני שום פרוסות, עד שהקישואים מתחילים להתרכך. מוסיפים פנימה רבע כוס יין לבן ועלים משני גבעולי טימין, ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים פנימה 4-5 עגבניות מיובשות קצוצות (אפשר גם חופן זיתים מגולענים וקצוצים), מערבבים ומכבים את הלהבה עד שהפסטה מוכנה. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומערבבים ישירות אל הקישואים. מוסיפים גם 2 כפות גדושות פסטו ותיבול לפי הצורך. מעבירים לצלחת הגשה מרכזים ומעל הכל מפוררים 200 גרם גבינת פטה שאוהבים, ואפשר גם פרמז'ן.

 

>> כל הטריקים: איך לבשל פסטה כמו במסעדה

 

פסטה ברוטב עגבניות חריף - לא חייבים פטוצ'יני קרן ביטון-כהן

(4) פטוצ'יני ברוטב עגבניות מוצרלה חריף (5-6 מנות)

זאת מנה פשוטה מאוד, לא אכחיש, אבל המהות של האוכל האיטלקי היא בפשטותו - למצוא חומרי גלם טובים, ופשוט לא להרוס אותם. זמן הבישול הארוך של הרוטב מסייע לו לפתח טעם שלא משיגים בבישול מהיר.

 

כך תעשו: בסיר מטגנים כ5 כפות שמן זית 4-5 שיני שום פרוסות בערך 30 שניות, עד שצבען משתנה והן מפיצות ריח חזק. מוסיפים פנימה קופסה אחת של 400 גרם עגבניות משומרות קלופות (שלמות) ו-6 עגבניות טריות מקולפות (אפשר למצוא היום קולפנים שמטפלים גם בעגבניות). מועכים את מה שבסיר עם מועך פירה, מביאים לרתיחה, מוסיפים פנימה 5 עלי בזיליקום, קורט אורגנו מיובש ומבשלים על להבה נמוכה בערך שעה, אגב בחישה, ללא כיסוי. מדי פעם מועכים את תכולת הסיר עם מועך פירה. אפשר גם לדלג על עניין המעיכה ולהשתמש בעגבניות קצוצות - אני אוהב את המרקם שעבודה עם המועך נותנת. כשהרוטב הסמיך וטעמיו התרכזו מתבלים במלח, פלפל, שבבי צ'ילי ומעט סוכר לאזן החמיצות.

 

מבשלים חבילת פסטה פטוצ'יני בסיר עם מים רותחים. כשהיא קצת פחות מאל דנטה מסננים אותה ישירות לסיר עם הרוטב (לא נורא אם קצת מי בישול מצטרפים למסיבה). מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים פנימה 2-4 כפות שמן זית וחבילת כדורוני בייבי מוצרלה, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.

 

(5) קוגל פסטה חלבי עם גבינת שמנת (12 מנות)

פסטה במהותה הינה כחומר ביחד היוצר - והמתכון הזה מדגים כיצד היא הולכת לכיוון המתוק באותה קלות שהיא הולכת לכיוון המלוח.

 

כך תעשו: משמנים היטב תבנית פיירקס מרובעת בגודל 20X20. מבשלים 200 גרם פסטה מסוג פפרדלה לרמת אל דנטה. מסננים, מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם כף חמאה מומסת. בקערת בלנדר שמים 3 כפות חמאה מומסת, 200 גרם גבינת שמנת, 200 גרם שמנת חמוצה, 4 ביצים, 1/3 כוס סוכר חום וכפית תמצית וניל. מערבלים בערך חצי דקה עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת את הפסטה, מוסיפים חופן צימוקים וחופן קטן משמשים או תמרים קצוצים ומערבבים. מעבירים לתבנית, משטחים ומפזרים מעל עוד כף סוכר ומעט קינמון טחון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 17 דקות או עד שהזהיב בצדדים. מוציאים ומגישים אחרי שהקוגל התקרר מעט.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

הרטבים הכי טובים למנגל

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10