אוכל
מתכון למאפה פילאס קלוע במילוי פטריות וגבינות
 שחום פריך וממכר   צילום : חיה אילונה דר 
רגע לפני שבועות, חיהל'ה מפשילה שרוולים ומכינה מתכון שירשים את האורחים בארוחת החג: מאפה פילאס קלוע במילוי פטריות גבינות ועשבי תיבול

בצק עלים במלית מלוחה חם מהתנור הוא פשוט עונג לחך, ההתפצפצות של הבצק והמלית הטעימה יוצרים את המיוחדות של בצק זה. הפעם השתמשתי בבצק פילאס שהוא דק יותר והחלטתי לקלוע את הבצק כצמה, התוצאה מאוד יפה ומושכת עין.

 

במלית רשמתי אופציות שונות לגבינה, בחרו מה שיש לכם או מה שאתם אוהבים. טיפ: חשוב לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר, לשימוש יש להוציא מהמקפיא ולהפשיר לילה במקרר.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 7 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

300 גרם בצק פילאס דק (מרודד)


25 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי


10 פטריות גדולות, פרוסות


1 כף קמח


1 בצל גדול, קצוץ


100 גרם גבינה קשה מגוררת כגון פרמז'ן/קשקבל/פקורינו


1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה


1/4 כוס שמיר, קצוץ


150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


 

לציפוי:

 

ביצה טרופה


2 כפות שומשום וקצח, מעורבבים


אופן הכנה:

  • ממיסים את המזולה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 8-10 דקות אגב ערבוב או עד הזהבה.
  • מוסיפים את הפיטריות ומערבבים, מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את עשבי התיבול.
  • בוחשים ,מוסיפים את הקמח, מערבבים ויוצקים את השמנת המתוקה והתבלינים.
  • מבשלים עד הסמכה וביעבוע, מכבים את האש ומצננים.
  • פותחים את העלה, חותכים משני הצדדים פסים (ראו תמונות בהמשך).
  • מסדרים את המלית באמצע לכל האורך.
  • מקפלים את הפסים החל מהחלק התחתון כלפי מעלה אחד מול השני לקבלת צורת צמה.
  • מורחים בביצה טרופה וזורים שומשום וקצח.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-30 דקות, עד הזהבה (גם מלמטה).

 

מאפה בצק עלים במילוי פטריות חיה אילונה דר

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10