אוכל
מתכון לעוף שחום על מצע קוסקוס
 עוף בבישול איטי עם סילאן וצימוקים   צילום : חיה אילונה דר 
חיה מחזירה אותנו לתלם אחרי החג עם מתכון טעים במיוחד לעוף המתבשל ארוכות עם צימוקים ומוגש על מצע של קוסקוס ועשבי תיבול

רגע קט אחרי סערת הגבינות שתקפה אותנו בימים האחרונים, מגיעים רגעי התיקון הנדרשים של משהו אחר והפעם אצלי זה עוף זהוב ועסיסי, מטוגן ומבושל ארוכות ומוגש לתפארת על מצע קוסקוס מתובל וטעים.

 

השתמשתי בקוסקוס מלא ויצא טעים להפליא, מומלץ. ניתן להכין את הקוסקוס בצבעו הטבעי הלבן, או למי שאוהב ניתן להוסיף קורט כורכום לקבלת קוסקוס צהוב.

 

>> בטור הקודם הכנו פשטידת חצילים קלויים וגבינות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 4 | רמת קושי: קל

מצרכים לקוסקוס:


שקית קוסקוס מלא


5 גבעולים קצוצים מכל ירק: שמיר, כוסברה, פטרוזיליה


מלח, פלפל


כף שמן


 

לעוף:


2 בצלים בינוניים פרוסים


4 כרעיים של עוף


5 כפות שמן תירס/קנולה


כוס צימוקים


כף סילאן


כוס מים רותחים


מלח, פלפל


1/2 כפית קינמון


אופן הכנה:

  • שמים את הקוסקוס בקערה גדולה, מוסיפים מים רותחים בגובה הקוסקוס, שמן, מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות. מסירים את הניילון וממוללים את הקוסקוס עד שנוצרים גרגירים מופרדים, מוסיפים את עשבי התיבול ומשאירים בצד.
  • בסיר רחב מטגנים את העוף מכל צד ומוציאים. באותו הסיר מטגנים את הבצלים עד הזהבה. מחזירים את העוף, מוסיפים את הצימוקים והסילאן ומערבבים. מוסיפים את המים, תבלינים ומרתיחים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים, עד שהעוף רך מאוד, שחום ומזוגג.
  • הגשה: מניחים בצלחת שכבת קוסקוס, מעל מניחים את העוף והצימוקים ומגישים.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח.

מחפשים מתכונים נוספים לעוף? נסו את אלו:

סלט עוף, תפוחי אדמה ורוקט

חזה עוף אפוי בציפוי אגוזים ואספרגוס

עוף בלימון עם ירקות צלויים

מתכון לחזה עוף בצי'לי ושום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10