אוכל
מתכון לשבלול פילו במילוי תרד וגבינות
 פריך ושחום במילוי ממכר   צילום : קרן ביטון כהן 
מאפה שחום ופריך של עלי פילו דקיקים ומגולגלים לצורת שבלול במילוי מיוחד של תרד טרי וגבינות. אפשר להכין כמות כפולה מראש, להקפיא ולאפות כשמתחשק משהו טעים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 4 שבלולים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


חבילת דפי פילו מופשרים (למתכון צריך 6 עלים)


100 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, מומסת


ביצה, טרופה


כף שומשום, לציפוי



למילוי:


1 שקית קטנה (300 גרם) עלי תרד, שטופים היטב


250 גרם גבינת פטה או בולגרית 16% שומן


¾ גביע גבינת קוטג'


ביצה


כפית שטוחה אורגנו מיובש או תבלין זעתר


אופן הכנה:

  • מעבירים את בצק הפילו מהמקפיא למקרר לילה לפני הכנה, כדי שיהיה נוח לעבודה.
  • מכינים את המילוי: מניחים את עלי התרד בסיר עם מעט מים ומבשלים על להבה בינונית אגב ערבוב עד שעלי התרד מתרככים ומאבדים בערך שני שליש מהנפח שלהם, בערך 5 דקות סה"כ. נותנים לתרד להתקרר ואז סוחטים אותו היטב כדי להיפטר מנוזלים מיותרים. קוצצים דק את התרד.
  • מפוררים את גבינת הפטה בקערה ומערבבים ביחד עם הקוטג', התרד הקצוץ, הזעתר, הביצה ומעט מלח ופלפל לפי הטעם (הפטה מלוחה למדי).
  • פורסים דף פילו על משטח עבודה ומברישים במזולה. מעליו מניחים דף נוסף ושוב מברישים ועליו דף נוסף, וגם אותו מברישים, סה"כ שלושה דפים. חוצים את דף הפילו לאורכו, לקבלת שני מלבנים. מחלקים את תערובת המילוי ל-4. על הצד הרחב של המלבן מניחים שורה אחידה של תערובת המילוי, מגלגלים מעל לקבלת סיגר ארוך ואת הסיגר מגלגלים לצורת שבלול.
  • חוזרים על פעולת המילוי עם המלבן השני ושוב חוזרים על הפעולות עם שלושה דפי פילו נוספים, לקבלת 4 שבלולים.
  • מברישים כל שבלול בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום. מניחים על תבנית אם נייר אפיה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אופים 12 דקות או עד שעלי הפילו הזהיבו (גם מהתחתית). מוציאים ונותנים לשבלולים להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

כדאי להגיש חם קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10