אוכל
מתכון ללחם בננות
 לחם בננות, צילום אריאל שרוסטר   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן עם מתכון ללחם בננות פשוט ומעולה, שאפשר להגיש חם מהתנור ואפשר לשמור בפריזר ולהפשיר מתי שמתחשק

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 בננות בשלות מאוד (אפשר מוקפאות מופשרות קלות)


2 ביצים


1 כוס (200 גרם) סוכר


100 גרם חמאה, מומסת


1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה


1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח


1 כפית קינמון טחון


1/8  כפית מלח


תרסיס שמן בטעם חמאה


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • משמנים התבנית בתרסיס שמן בטעם חמאה. שמים את הבננות בקערת המיקסר ומקציפים.
  • תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים, הסוכר והחמאה וממשיכים להקציץ עד אשר מתקבל קרם חלק.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקינמון והמלח.
  • מעבירים שליש מתערובת הקמח אל קרם הבננות, מערבבים בכמה תנועות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מוסיפים לקרם הבננות מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה.
  • ממשיכים להוסיף לסירוגין עוד שליש מהקמח, את שאר השמנת החמוצה ואת שאר הקמח, ומערבבים קלות אחרי כל הוספה. העיסה הסופית צריכה להיות במרקם רך למדי, כמו שמנת מתוקה לפני הקצפה.
  • משמנים תבנית (רצוי סיליקון) בתרסיס בטעם חמאה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ובמרכזה נוצר בקע. מוציאים ומצננים.
  • מגישים. אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא.

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

מתכון לרוטב פסטו

מתכון לכדורי בשר ברוטב אסייתי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10