אוכל
ושליאני • מתכון לשטרודל תפוחים גיאורגי
 אל תתבלבלו - השטרודל הזה גיאורגי למהדרין   צילום : קרן ביטון כהן 
ניחוח הונגרי-גיאורגי עולה במטבח של אירמה קזר: הפעם עם קינוח לשטרודל תפוחים מבצק חצ'פורי, מילוי התפוחים מקבל טיפול מדוקדק וצמוד המעניק לו את הטעם המיוחד

קבלו את ה-שטרודל שלנו. שטרודל תפוחים מבצק חצ'פורי פנוואני, אותו בצק שבא לידי שימוש בשטרודל הווינאי המפורסם.

 

השוס הוא שהתפוחים המתובלנים מקבלים טיפול במחבת והבצק הוא בצק מדופדף ולא, אין צורך להיבהל גם פילו מוכן יהווה תחליף מושלם כל עוד עובדים לפי שלבי הכנת התפוחים (והכנתי לכם כאן טיפול פר-אקסלנס).

 

ההרים המושלגים ומזג האוויר המופלא שיש כאן, בשילוב המתכון המנצח הזה, יגרום לכם לקנות כרטיס טיסה בכיוון אחד. תיהנו מהשטרודל ומיתר כדורי הבצקים למאפים מלוחים ומתוקים - בתאבון!

 

>> בטור הקודם של אירמה הכנו חינקלי עם בשר


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעתיים | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 10-12 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת פירורים:

 

3 כפות פירורי לחם


2 כפות סוכר


1 כף אבקת סוכר


1 כף קינמון


ריבת תפוזים או דובדבנים


 

למלית:

 

7 תפוחי גרנד סמיט


ליטר מים


מיץ מלימון אחד


2 כפות חמאה


4 כפות סוכר


1 כפית קינמון (לפי הטעם)


גרידה מלימון גדול


3/4 כוס צימוקים מושרים במעט ברנדי


2 כפות פירורי לחם


2 שקיות סוכר וניל/מקל וניל


 

לבצק:


1/2 קילו קמח מנופה


1 ביצים (גודל M)


1/4 כף חומץ


1/4 כף וודקה


1/8 כוס שמן


177 גרם מים


3/4 כפית מלח


קערה קטנה עם שמן


 

אופן הכנה:

  • תערובת הפירורים: מערבבים את המרכיבים למעט הריבה.
  • המלית: מכינים בקערה גדולה מים ומיץ לימון, חותכים את התפוחים לקוביות של 1 ס"מ ומכניסים לקערה למניעת השחרה של התפוחים במהלך ההכנה. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים המסוננים מהמים, פירורי הלחם ויתר החומרים למחבת. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
  • הבצק: מנפים את הקמח בקערה גדולה.
  • בקערת מיקסר מוסיפים את כל מרכיבי הנוזלים ומערבבים עם מטרפה ידנית.
  • מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח המנופה עם המלח מעל הנוזלים.
  • מפעילים המיקסר עם וו לישה על מהירות איטית ולאט לאט מגבירים את המהירות.
  • בעת הלישה נראה שיש צורך להוסיף נוזלים - אין להתפתות.
  • המיקסר הביתי יתקשה בלישת הבצק ולכן מומלץ ללוש בשני חלקים אחרי שהבצק מתאחד (בינתיים את החלק שממתין ללישה יש לעטוף בניילון נצמד שלא יתייבש).
  • לשים הבצק כ-8 דקות או עד שהבצק מקבל מרקם חלק כמרקם בצק סוכר.
  • הלישה המרובה גורמת ליצירת רשת גלוטן עמידה ויציבה, הוספת הוודקה והחומץ תורמת לאלסטיות הבצק.
  • בסיום הלישה עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומביאים למנוחה של 20 דקות. (המתנה 1)
  • אחרי שהבצק נח - מחלקים את הבצק ויוצרים 15 כדורים כך שהמרקם העליון של כל כדור חלק ומניחים על
  • משטח מקומח ומכוסה בניילון נצמד ל- 20 דקות נוספת. (המתנה 2)
  • בשלב זה אנו שומרים לושליאני שלושה כדורים ואת יתר הכדורים עוטפים בניילון ניצמד כל אחד.

  • ניתן להקפיא את שאר הכדורים ולהשתמש בהם במאפי ירקות, בשר וגבינות וכו'.

  • מרדדים את שלושת הכדורים כולל השוליים לעובי של 3 ממ' יש להפוך את העלים - כך שהראשון שרודד יהיה עליון ואיתו אנו נתחיל למתוח לאחר מנוחה של 20 דקות (FIFO). (המתנה 3)

  • בסיום ההמתנה מתחילים למתוח את הבצק.

תחתכו גם לנו פרוסה, בבקשה קרן ביטון כהן
  • מתיחת הבצק: מכינים נייר אפיה.
  • פותחים העלה הראשון שאותו רידדנו (FiFO) ומתחילים לפתוח מהשוליים ובהדרגה נכנסים לפנים הבצק ומותחים אותו לעלה דק בעדינות. (באם הבצק לא "נענה" למתיחה, אזי על הבצק לנוח מספר דקות נוספות).
  • העלה הראשון - פורסים את יריעת הבצק הפתוחה על נייר אפיה ומזלפים עליו שמן או חמאה מומסת, מורחים מעל מעט ריבה רכה ואח"כ מפזרים את תערובת הפירורים.
  • העלה השני - פותחים את כדור הבצק השני באותו אופן ומניחים אותו מעל התערובת שפוזרה על הבצק.
  • העלה השלישי - עוברים על אותו הליך של זילוף השמן על הבצק ופיזור התערובת בלבד.
  • מניחים את תערובת התפוחים לרוחב השליש השני של הבצק וסוגרים עם השליש הראשון ומזלפים מעט שמן/חמאה וגלגול אחרון של הרולדה בעזרת נייר האפייה.
  • חורצים את השטרודל במעט עם סכין במרווחים של 2-3 ס"מ (שימו לב לא לחתוך עד הסוף) פעולה זו בעצם מסמנת את פרוסות השטרודל שיחתכו בעודה מוכנה.
  • מזליפים מעל מעט שמן/חמאה ומפזרים מעט מתערובת הפירורים, ניתן לבזוק גם מעט אבקת שקדים.
  • אופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה כ-20 דקות.

 

אירמה קזר הינה שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה.

 

רוצים עוד מתכונים למנות אחרונות? כנסו לפה:

כדורי שוקולד וקוואקר

עוגיות שוקולד

מאפינס דובדבנים

עוגיות בוטנים ועוגיות מקרוד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10