אוכל
פרסבורגר • מתכון לרולדת שמרים במילוי אגוזים
 רולדת שמרים    צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון עם מתכון לקינוח נפלא: רולדת שמרים עם מילוי אגוזים טעים במיוחד, אשר תפיץ בבית ריח שלא תוכלו להישאר אדישים אליו

אני חולה על עוגות שמרים ובמיוחד על פרסבורגר.

מדובר בעוגה ממוצא אוסטרו-הונגרי שהייחוד שלה הינו שילוב של שני בצקים אהודים מאוד: בצק שמרים ובצק פריך. התוצאה מתקבלת בחלקה החיצוני פריכה ובחלקה הפנימי רכה. אין מענג יותר מזה.

 

היתרון הגדול של בצק זה הינו קלות ופשטות ההכנה, המאפשרת הכנה יחסית מהירה של עוגות ועוגיות. עוד יתרון הוא האפשרות המיוחדת של בצק זה לשאת בתוכו כמות מילוי רבה. העוגה אינה תופחת הרבה אלה נשארת כמעט בגודלה המקורית.

 

הקפידו על עיבוד ממושך של מרכיבי הבצק במיקסר ולאחריו מנוחה ממושכת של הבצק בקירור. כמויות השומן הגדולות שבבצק מחייבות קירור ארוך - אל תוותרו או תקצרו. הקפידו על רידוד על כמות נדיבה של קמח ועל עובי דק של הבצק. לאחר מילוי הבצק וגילגולו, נהוג להניח את הבצק על מגש האפיה ולהברישו בביצה טרופה 2-3 פעמים, עם הפוגות של 10-15 דקות בין הברשה להברשה. פעולה זו תעניק לבצק גוון עמוק מאוד וקרום במרקם פריך ונימוח.

 

ניתן להכין גם את הפרסבורגר כעוגיות אישיות בצורת סהרונים וניתן גם להשתמש בכל סוג של מילוי סמיך ומוצק, שאינו נמס באפיה: אגוזים (כמו במתכון הרצ"ב), פרג, גבינה או קוקוס. מקווה כי גם אתם תצטרפו לעדת המכורים.

 

סוף שבוע נעים ומהנה!

 

אורן גירון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 5 שעות וחצי | כמות מנות: 2 רולדות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

400 גרם קמח לחם


3 גרם שמרים יבשים


2 גרם מלח


1 ביצה


כ-50 מ"ל חלב


150 גרם חמאה רכה


קליפה מגוררת מחצי תפוז


50 גרם דבש


כפית תמצית וניל


 

למילוי:

 

200 גרם אגוזי מלך טוחנים


200 גרם סוכר


1 חלבון


קליפה מגוררת מחצי תפוז


ביצה טרופה


 

>> רוצים לדעת כמה זה 400 גרם קמח לחם בכוסות? 

     הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים לבצק רך וחלק, כ-8 דקות.
  • עוטפים ומצננים 4 שעות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ובצקית.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים.
  • מרדדים כל חלק לעלה מלבני מדויק ודק, מורחים את המילוי ומגלגלים.
  • מניחים על תבנית מרופדת, מברישים בביצה, מתפיחים 30 דקות ומברישים שוב.
  • "שורטים" במזלג ודוקרים בעזרת קיסם לאורך הגלילה.
  • אופים כ-20-25 דקות בחום של 180 מעלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:

עוגיות פיננסייר
מקארון קרם גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה, מרציפן וקונפי תותים

עוגיות שוקולד מזולפות

לחמניות שומשום עשירות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10