אוכל
מתכון לפיצה עם בצק ללא לישה
 חמה וטעימה - פיצה ללא לישה   צילום : טל אברזל 
טעמתם פעם פיצה העשויה מבצק ללא לישה? טל אברזל מראה לנו איך מכינים אותה עם תוספות שונות ומציעה מספר גיוונים לאפייה עם הבצק

התחיל להיות חם נכון?
כשחם, אנחנו רוצים כמה שיותר להתרחק מהמטבח, ולאכול דברים שיצננו את המוח מהקיץ הישראלי.
קצת ארטיקים, אבטיח או סלט ואני מסודרת. באמת.


אבל לפעמים זה בלתי נמנע ומתחשק לאכול משהו עם קצת יותר "גוף", אני רוצה להכיר לכם (אם אתם עוד לא מכירים) מתכון לבצק שמרים נהדר, שלא מצריך יותר מערבוב של כמה מצרכים, מנוחה ארוכה ואפייה קצרה שמניבים מאפים מדהימים.


אין ספק שמתכונים שקלות ההכנה לעומת התוצר הסופי המרשים קונים אותי ברגע, אז תכירו את המתכון ללחם ללא לישה שראיתי לראשונה בבלוג של חן שוקרון, "מתוקים שלי". מדובר בבצק פשוט להכנה שהכנתי אינספור פעמים בצורת לחם.


את הרעיון להכין ממנו פיצה קיבלתי מחברה, שהכינה מהבצק פוקאצ'ות עם ירקות לכבוד מסיבה. התוצאה היתה מצוינת ואימצתי אותה בשמחה ובשבועות אף ניסיתי להכין פיצות, פוקאצ'ות ולחם שום. יצא מעולה ואני מביאה בפניכם את המתכון עם שלל הגיוונים.

 

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 4 פיצות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

3 כוסות מים פושרים


1.5 כפות מלח


1.5 כפות שמרים יבשים


6.5 כוסות קמח לבן


 

לרוטב:


3 עגבניות גדולות מגוררות


2 שיני שום כתושות


2 כפות שמן זית


תבלינים לפי הטעם: מלח, פפריקה מתוקה, אורגנו מיובש, מעט פלפל שחור


 

לפיזור על הפיצה:


עלי בזיליקום טריים


גבינת מוצרלה/צהובה מגוררת


שמן זית למריחה על הבצק


 

אופן הכנה:

  • הבצק: מניחים בקערה או בקופסא גדולה את הקמח, השמרים והמלח. מערבבים היטב. יוצקים את המים ומערבבים אמצעות כף או בידיים עד לקבלת עיסה לחה.
  • מכסים לא בצורה הרמטית - במגבת או במכסה של הקופסא (עדיף) ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את הבצק למנוחה של 8 שעות במקרר.
  • הרוטב: בינתיים מערבבים ביחד את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול.
  • לאחר המנוחה מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים שווים (תלוי כמה פיצות אתם רוצים וכמה עבות אתם אוהבים אותן).
  • הבצק דביק לכן חשוב לעבוד לפי ההוראות הבאות: מקמחים נייר אפייה, מניחים עליו כדור בצק אחד. משמנים את הבצק והידיים בשמן זית ומותחים ופורסים בעדינות את הבצק לעובי הרצוי. יכול להיות שהבצק לא יכסה את כל הנייר, אבל לא צריך למתוח אותו יותר מידיי עד שיקרע. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית אפייה מתאימה.
  • מורחים שכבה נדיבה מהרוטב (משאירים קצת שוליים נקיים מרוטב) מפזרים עלי בזיליקום קרועים, ושכבה נאה של גבינה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד למידת האפייה הרצויה. ניתן לבדוק אם הפיצה מוכנה לפי צבע שולי הבצק. כמו כן ניתן מעט להרים את הפיצה ולבדוק אם התחתית שלה מספיק אפויה לפי טעמכם. ממשיכים כך עם שאר הבצק, זוללים בהנאה. ניתן להקפיא.
  • הערות: הבצק מעט דביק. אם מקמחים היטב את המשטח ומשמנים את הידיים והבצק זה מקל על העבודה. חשוב לזכור שהפיצות מקבלות צורה של "פיצה פרי סטייל". בעיניי זה מקסים ואין חובה להיאבק בבצק לקבלת צורה עגולה מושלמת, אלא לזרום איתו.
  • ניתן להוסיף תוספות לפיצה בין הרוטב לגבינה כמו בצל, פטריות, זיתים ועוד.
  • ניתן להכין כפוקאצ'ה, להשאיר את הבצק מעט עבה יותר, ליצור בו גומות באמצעות האצבעות, לפזר מעל שמן זית, מלח גס שיני שום פרוסות ומה שאוהבים ולאפות באותה צורה.
  • ללחם שום- כמו בפוקאצ'ה, רק שמפזרים שכבה נדיבה של שמן זית, מעל שתי שיני שום כתושות, ומכסים את הכל בעוד שכבה של פרמזן מגוררת. אופים עד שהלחם מזהיב והגבינה מבעבעת.

 

 

דקה לפני שנכנסה לתנור, הפיצה של טל טל אברזל
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10