אוכל
מתכון לפלאפל ירוק עם פיסטוקים
 מומלץ להכין כמות כפולה - הכדורים נטרפים במהירות   צילום : אפרת ליכטנשטט 
ולנו יש פלאפל • אפרת מכינה פלאפל ירוק אפוי בתנור, המורכב מכמות נדיבה של עשבי תיבול ופיסטוקים. המתכון מוקדש לאלו שרוצים להימנע מאוכל מטוגן אך אינם יכולים לוותר על המאכל הלאומי, הולך נהדר בפיתה או סתם כך לנשנוש עם טחינה

ביום חמישי הגיעה לביתי עלמה המקסימה, בדיוק כמו שאתם יכולים לתאר אותה, אם אתם קוראים את הבלוג שלה "דברים בעלמה", עם זר פרחים צהוב מאיר, הרבה סיפורים ומתכון פשוט מושלם לקרקרים מקמח כוסמין. אני ממש מפצירה בכם להכין אותם - הם פשוט מ-עו-לים!

 

אני שמחתי שיש לי הזדמנות להכין עם עלמה את הפלאפל הירוק שכבר הכנתי כמה פעמים, והיא אכן אהבה אותו - ובצדק - הוא כל כך טעים, הוא אפוי, הוא ירוק ואפילו יש בו פיסטוקים. יש לו רק בעיה אחת - העיסה שלו כל כך טעימה עוד לפני שעושים ממנה כדורים שכדאי להשגיח עליה היטב מפני האורחים שבאים "לעזור".

 

>> בטור הקודם הכנו ממרח פסטו-טחינה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 25 כדורים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

חופן פטרוזיליה


חופן כוסברה


10-15 עלי נענע


שמיר (לא חובה)


כוס פיסטוקים מקולפים, טריים


2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים/מקופסא 


3 כפות שמן זית


2 שיני שום


חצי בצל קטן מקולף


1 כף קמח כוסמין או כל קמח אחר


כפית כמון


כפית אבקת סודה לשתיה


חצי כפית מלח


*סך כל התבלינים הירוקים: כמות של כוס לא דחוסה

אופן הכנה:

  • משרים את גרגרי החומוס יום קודם ל 12-24 שעות.
  • מבשלים את הגרגרים כשעה-שעתיים, עד שהם רכים מאד ומורידים את הקצף תוך כדי.
  • הכנת הפלאפל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • במעבד מזון שמים את עשבי התיבול ומפעילים לכמה שניות לקיצוץ גס.
  • מוסיפים את הפיסטוקים ומפעילים שוב לקיצוץ גס.
  • מוסיפים את החומוס, הבצל, השום, שמן הזית, הכמון, הקמח והסודה לשתייה, מפעילים עד שכל העיסה אחידה ומעורבבת היטב, אך לא עיסתית מידי (ראו תמונה).
  • מכדררים כדורים חמודים ומניחים על נייר אפיה - אין צורך לעשות רווחים גדולים.
  • כדאי להכין קערת מים בצד כדי לטבול בה את הידיים בין כדור לכדור.
  • אופים במשך 15 דקות על טורבו, או עד שהכדורים משחימים קלות, אפשר להוציא אחד ולטעום אם מוכן.
  • אין לכם מעבד מזון? קוצצים את עשבי התיבול דק עם סכין גדולה.
  • מכניסים את הפיסטוקים לשקית ושוברים עם פטיש שניצלים לחתיכות קטנות.
  • מועכים את גרגרי החומוס עם מועך פירה.
  • מערבבים את כל החומרים היטב.

 

גם הילדים ישמחו לעזור לגלגל את כדורי הפלאפל אפרת ליכטנשטט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10