אוכל
מתכון לעוגת סברינה טרופית
 זוכרים אותה מהילדות? סברינה   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון לוקח אותנו לתקופת הילדות עם מתכון לעוגת סברינה קלאסית ואהובה שמקבלת הפעם ניחוח טרופי עם סירופ מתוק ומשכר, קצפת ומגוון פירות העונה

הקיץ מגיע בשיא חומו ואין יותר מתאים ממנו לאכול סברינה, או baba au rhum, רטובה מסירופ טרופי חמצמץ בניחוח רום מתובל. יש משהו במרקם של עוגה רטובה, כשהיא מגשת צוננת, שמאוד מחמיא לה.


מקורה של הסברינה בתקופתו של לואי ה-15 שביקש מהקונדיטור שלו להשתמש בבריוש יבש להכנת עוגה. אותו קונדיטור השרה אותו בסירופ סוכר אלכוהולי והגישו במילוי קצפת ופירות, והמלך לואי - שהיה שקוע באותה עת בסיפורי אלף לילה ולילה, החליט לקרוא לעוגה על שמו של עלי באבא, עם רום.


מאז קבלה העוגה הזו המון וריאציות ומתכונים שונים שהמשותף לכולם הוא בצק שמרים אוורירי ומלא בועות, אותו משקים ממושכות בסירופ מתובל ולאחר צינון ממלאים אותו בקרם ולעיתים מעטרים בפירות. תשכחו ממה שהוגש בשנות ה- 60-70 בארץ ותכירו את הדבר האמיתי. מבטיח שתתמכרו.


על מנת לאפשר לבצק לייצר בועות אוויר רבות וגדולות, הקפידו על הכנת בצק שמרים רך מאוד ועשיר בנוזלים, לישה ממושכת ושימוש בקמח עשיר בחלבון הגלוטנין. בצק זה, המוזלף אל תבניות האפייה (שצורתן בייגלה), מאחר ומרקמו נוזלי מאוד, עובר התפחה מהירה ואפייה קצרה. לאחר האפייה הקפידו לחתוך מבסיס העוגה, על מנת לחשוף את בועות האוויר ולאפשר ספיגה טובה יותר של הסירופ. את הסירופ ניתן לבסס על מיצי או מחיות פרי שונות ולתבל במשקאות אלכוהוליים שונים, בהתאם לטעם אישי. קרם העוגה יכול להיות גם כן מבוסס על סוגים שונים. קצפת טרייה מתובלת במעט וניל ואבקת סוכר (קרם שנטילי יהיה מעולה גם כן. נסו להגיש עם העוגה עם פירות טריים או רוטב על בסיס פרי שיחבר את טעמי הקינוח כולו.

 

כמו שהבטחתי - קיצי, מרענן וממכר.

 

סופ"ש נעים וצונן.

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 12 סברינות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

12 תבניות סברינות 


240 גרם קמח לחם קשה


3 גרם מלח


40 גרם סוכר


2 ביצים


60 גרם חמאה רכה


10 גרם שמרים יבשים


200 מ"ל מיץ תפוזים


קצפת למילוי


פירות לקישוט (פסיפלורה, תות, נקטרינה)


 

לסירופ:

 

1 ליטר מים


200 גרם מיץ תפוזים


200 גרם מחית/ תוכן פרי פסיפלורה


300 גרם סוכר


סרט ומיץ מלימון אחד


מעט תמצית וניל


50 גרם לימונצ'לו


 

>> רוצים לדעת כמה זה 300 גרם קמח בכוסות? 

     הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

 אופן הכנה:

  • מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים כ-8 דקות במהירות בינונית. הבצק שמתקבל אמור להיראות דביק ונוזלי וזה בסדר. מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  • מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר 12 מ"מ. מזלפים לתוך תבניות הסברינה (בערך שני שליש מגובהן). מכסים ומתפיחים בשנית עד אשר הבצק מגיע לשפת התבניות.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים כ-20 דקות בתנור ומצננים על רשת.
  • הסירופ: מרתיחים את כל החומרים, למעט הלימונצ'לו כ-5 דקות. מוסיפים את הלימונצ'לו.
  • משרים את הסברינות בסירופ למספר שניות ומעבירים לצלחת או תבנית. מצננים היטב.
  • ממלאים בקצפת ומעטרים בפירות. שומרים בקירור.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:

רולדת שמרים במילוי אגוזים (פרסבורגר)
עוגיות פיננסייר
מקארון קרם גבינה ושוקולד לבן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10