אוכל
מתכון לעלי גפן ממולאים בנוסח יווני
 עיקרית יוונית: עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול   צילום : קרן ביטון כהן 
ישראל אהרוני בתכנית בישול אתנית שמוקדשת הפעם למטבח היווני, מכין עלי גפן נוסח יוון במילוי אורז, עגבניות, צנוברים ועשבי תיבול

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: כ-30 עלים | רמת קושי: קשה

מצרכים:


כ-30 עלי גפן


6 כפות שמן זית


2 שיני שום


1 בצל


1/2 כוס צנוברים


2 כוסות אורז בסמטי, שופרסל


1/2 קופסת עגבניות קצוצות mutti


3-4 כפות שמיר


כף עלי נענע


מלח פלפל


מיץ משני לימונים


להגשה: יוגורט עזים, משק צוריאל


אופן הכנה:

  • קוצצים דק את הבצל והשום. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומכניסים פנימה את הבצל והשום.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים יחד תוך ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים מעט מים רותחים, על מנת לתת לאורז חצי בישול.
  • מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לערבב כל הזמן.
  • מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הצנוברים, השמיר והנענע ומערבבים.
  • לוקחים עלה גפן, ומניחים תלולית רוחבית (כמו קבבון) על צידו המחוספס של העלה.
  • מקפלים את העלה לכיוון המרכז, פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל ומגלגלים פנימה מלמטה למעלה. שימו לב לעשות זאת בצורה מהודקת, אך לא מהודקת מדי.
  • משמנים סיר ב-3 כפות שמן זית.
  • מסדרים את העלים המגולגלים בשכבות מסודרות בסיר, כאשר צד התפר פונה כלפי מטה. לשים לב לא לצופף מדי את העלים.
  • מעמידים את הסיר על הגז ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ואת מיץ הלימון.
  • מניחים צלחת מעל העלים ולוחצים את העלים פנימה.
  • מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
  • מעבירים את עלי הגפן לצלחת הגשה באמצעות מלקחיים.
  • זולפים את יוגורט העיזים מעל עלי הגפן ומגישים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10