אוכל
מתכון לקאפקייקס וניל, שקדים ומשמשים מקורמלים
 קאפקייקס משמש בצורת פירמידה   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון עם קינוח מנצח לעונה: קאפקייקס בטעם וניל-שקדים עם משמשים מקורמלים, גן עדן של טעמים מתוקים. וגם, גלו איזה רכיב יהפוך את המאפינס לרכים ואווריריים במיוחד

אני כאן כדי לצוד בזריזות את עונת המשמשים הקצרה שלנו.

המשמש הוא פרי כל כך טעים, עסיסי ומעולה לאפיה, רק חבל שעונתו כל כך קצרה. בעיני אין יותר טעים מעוגת משמשים אפויה, יש משהו בחמיצות המעקצצת של המשמש שעובד מצוין עם עוגה אפויה מתובלת בוניל ושקדים.

 

היום נלמד להכין קאפקייק שמשלב את כל הטעמים האלו, עם פטנט שמעניק לחות ומרקם ייחודי: חלב מרוכז. מדובר בחלב שעבר תהליך ממושך של בישול עם סוכר, שעל הדרך גם הצטצמו ממנו הנוזלים והוא הפך להיות סמיך ומרוכז מאוד, ניתן להשיג אותו בכל מרכול בין מדפי הקפה.

 

בישול מקדים של המשמשים מעניק להם מתיקות ובושם. נטגן אותם בחמאה, וניל וסוכר, וכך נמצה מהם עוד ארומה וטעם. ניתן על בסיס זה להכין את המתכון עם שזיפים או אפרסקים. הקפידו נא, כמו שכבר למדנו בעוגות בחושות וקאפקייקס אחרים, לא לעבד את התערובת יותר מידי, כל מרקמה וסודה נעוץ בערבוב מינימאלי. שנית, יש לוודא כי הוצאתם את כל החומרים מהמקרר וכי כולם בטמפרטורת החדר.

 

כוס לימודנה טרייה וצוננת עם ביס מהמאפים הריחניים שתכינו - ואתם מסודרים לקיץ.

 

סוף שבוע קריר וטעים!

 

אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכנו עוגת סברינה טרופית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 12-18 מאפינס | רמת קושי: בינוני

מצרכים למאפינס:

 

150 גרם חמאה רכה


פחית (400 גרם) חלב מרוכז מותק


כפית משחת וניל


3 ביצים


2 חלמונים


200 גרם קמח תופח


50 גרם קורנפלור


80 גרם שקדים טחונים


קורט מלח


 

לקירמול המשמשים:

 

6 משמשים, חתוכים לקוביות


20 גרם חמאה


60 גרם סוכר


1/2 כפית משחת וניל


>> רוצים לדעת כמה זה 200 גרם קמח בכוסות? 

     הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

אופן הכנה:

  • המשמשים: מחממים מחבת ומניחים בה את המשמשים החמאה והסוכר. מטגנים בעדינות 5 דקות עד לקבלת זיגוג עדין. מצננים.
  • המאפינס: במיקסר מצויד בוו גיטרה מקציפים חמאה, חלב מרוכז ווניל. מוסיפים בהדרגה את הביצים. מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים לערבוב קצר.
  • ממלאים 1/2 מגובה השקעים בבצק ומניחים מעל את המשמשים וממלאים מעליהם עוד מעט מהבצק.
  • אופים בתנור שחומם ל-165 מעלות כ-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

אוהבים מאפינס? כנסו לעוד מתכונים:

מאפינס תפוחי עץ וקוואקר

מאפינס בננות ואוכמניות

מאפינס פיסטוק ותותים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10