אוכל
מתכון לרולדת תמרים וטחינה
 רולדת משגעת עם טעם ממכר   צילום : קרן ביטון כהן 
בטח שמתם לב שהחופש כאן והאטרקציות לילדים צריכות להמציא את עצמן בכל יום מחדש. אורן גירון נותן פיתרון עם מתכון שכיף להכין עם הילדים - רולדת תמרים וטחינה שנחתכת לעוגיות לאחר האפייה. אפשר להמיר את המילוי לשוקולד, ריבה, ממרח לוטוס וכל מילוי אחר שעולה על דעתכם

חופשת הקיץ החלה ואיתה רבות השאלות והדילמות "מה לעשות עם הילדים". מעבר לקייטנות, פעילויות מים וחוברות עבודה, נסו לשתף אותם גם במטבח איתכם. אפייה, בישול וההכנות הנלוות לעניין יתרמו רבות לילדים ויותירו בהם זיכרונות משמחים שילוו אותם.

 

המתכון של היום הוא אחד כזה שאפשר בקלות לכנות אותו "ידידותי לילדים": גלילות תמרים וטחינה.

בצק פריך ונוח לעבודה, גמיש ולא נדבק או נשבר, ממולא בטחינה גולמית וממרח תמרים (אפשר להמיר בשוקולד, ריבה או ממרח לוטוס) מגולגל לרולדה ונפרס לאחר האפייה לעוגיות.

 

נוכחות המים בבצק מעניקה לו את הגמישות והעמידות ונוכחות השמן (ביחד עם החמאה) מעניקה לו הגנה מפני פיתוח עודף של גלוטן (שנוכחות פעילה שלו תקשה ותייבש את הבצק).

הקפידו על מנוחה טובה של הבצק בקירור, שעתיים לפחות ואפילו יום קודם, ועל רידוד לעלה דק מאוד טרום המילוי.

 

היצירתיות בטעמי המילוי יכולה להיות מגוונת: ריבה או קונפיטורה עם שכבת קוקוס קלוי מעל, גנאש שוקולד עם שברי פקאן מקורמלים או ממרח חלבה ביתי, על בסיס טחינה ודבש ביחסים שווים, עם שכבת שערות חלבה מעל. תנו דרור ליצירתיות וקבלו בכל פעם עוגיה משובחת בטעם שונה.

 

תנו לרולדות, לאחר המילוי גילגול הדוק וסמנו את העוגיות בחיתוכים שווים, בעומק של 3 מ"מ, על גבי הרולדה - לחיתוך קל ומדויק של העוגיות לאחר האפיה. מיד עם צאתן מהתנור, חתכו את הרולדות בעודן חמות על הסימונים ואבקו בנדיבות באבקת סוכר. דבר שיגרום לה להספג חלקית בבצק ולהיוותר נוכחת על העוגיה.

צננו היטב, הכניסו לכלי אטום והרווחתם עוד שעה של נחת ופעילות עם הילדים.

 

קיץ נעים וחופשה נעימה!

 

אורן גירון

 

 

>> בטור הקודם הכנו מוס לימון ופירות אדומים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 4 רולדות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

400 גרם קמח


100 גרם שמן קנולה


100 גרם חמאה


10 גרם אבקת אפיה


110 גרם מים


60 גרם אבקת סוכר


 

למילוי:

300 גרם ממרח תמרים


200 גרם טחינה גולמית


100 גרם שקדים טחונים


מעט קינמון


 

>> רוצים לדעת כמה זה 400 גרם קמח בכוסות?

הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

אופן הכנה:

  • הבצק: מניחים את כל החומרים במיקסר מצויד בוו גיטרה. מערבלים לבצק אחיד. מחלקים ל-4 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעתיים.
  • על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן בעובי 3 מ"מ. מורחים 1/4 מכמות ממרח התמרים ומעל 1/4 מכמות החינה הגולמית. מפזרים שקדים טחונים וקינמון ומגלגלים לרולדה. חוזרים על פעולה זו עם יתרת הבצק והמילוי.
  • מעבירים את הרולדות לתבנית מרופדת ומסמנים חתכים לרוחב בגודל הרצוי על כל רולדה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-25 דקות.
  • מיד עם צאתן מהתנור, חתכים את הרולדות לעוגיות על בסיס הסימונים ומאבקים בנדיבות באבקת סוכר.
  • מצננים היטב ומאחסנים בכלי אטום.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

מחפשים מתכונים לרולדות? כנסו:

רולדת היער השחור

רולדת כבדים ופטריות

רולדת שמרים במילוי אגוזים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10