אוכל
מתכון למוס לימון ופירות אדומים בכוסות אישיות
 קינוח מושלם לאירוח בקיץ: שכבות קרם לימון ופירות אדומים    צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון מנצל את העונה החמה - העונה בה פירות היער האדומים והשחורים בפריחה, ומכין קינוח משגע בכוסות אישיות של מוס קרם לימון אוורירי משולב עם שמנת מתוקה, פירורי בצק פריכים וכמובן פירות יער

עונת גרגרי היער בשיאה. פטל אדום, אוסנה, אוכמניות, דובדבנים ותות עץ הם רק חלק מהשפע שמשפחת גרגרי היער מציעה עכשיו. אמנם המחירים מרקיעים שחקים, אך לא צריך יותר מ 3-4 גרגרים אדומים-שחורים בכדי לשדרג מנה או קינוח ב"לוק" מנצח.

 

הקינוח שנלמד להכין היום מבוסס על שילוב של לימון ופירות יער. נכין אותו בכוס שקופה שתוכל להכיל את הטעמים ולהראות את כל השכבות. בסיס הקינוח הוא קרם לימון מבושל. קרם חמצמץ ועשיר מאוד המתאים גם למילוי בקלתיות בצק לטארט לימון ודומיו. הקרם מבוסס על הסמכה עם ביצים שלמות. הקפידו להביא אותו לסף רתיחה על מנת לוודא כי מרקמיו יתאחדו לקרם אחיד וכי הביצים אכן בושלו ופוסטרו כראוי. מומלץ לשלב בשלב זה גם לטחון אותו באמצעות בלנדר מוט שיעניק קטיפתיות ומרקם חלק. על מנת לקבל קרם אוורירי ומוקצף, לאחר שהוא מוכן וקר (בטמפרטורת חום הגוף) נקפל אליו שמנת מתוקה מוקצפת, מה שייתן לו את הנפח ויעדן את מרקמו. הקפידו לזלף את הקרם ישירות אל הכוס או הגביע בעודו רך ותנו לו להתייצב שעה לפני הרכבת השכבות האחרות.

 

על מנת לשחק עם מרקמי הקינוח בחרתי להוסיף גם שכבה של פירורי בצק פריכים, המכונים שטרויזל או קראמבל, אותם במקום לפורר כמקובל, נרדד לעלה עבה, נחתוך לקוביות ונאפה כך. מה שיעניק פיסות מעט יותר גדולות ו"גסות" בעלות נראות שונה ומרשימה לקינוח. סיימו בתלולית קצפת והניחו במקרר לשעתיים-שלוש לפני ההגשה.

 

מדובר בקינוח פשוט להכנה (המצריך קירור בין השלבים, אבל מי סופר...) שקוצר מחמאות לרוב. נסו ותהנו!

 

אפיה נעימה,

אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכנו חטיפי בורקס עם גבינה חריפה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: 3 שעות + | 12 מנות אישיות | רמת קושי: בינוני

החומרים לקרם לימון:

 

80 גרם מיץ לימון


60 גרם סוכר


180 גרם חמאה


150 גרם ביצים


60 גרם סוכר


זסט (רצועות קליפה) מלימון אחד


250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת


לקראמבל:

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


100 גרם אבקת סוכר


100 גרם קמח


לקישוט והרכבה:

300 גרם פירות קיץ אדומים (פטל אדום, שחור, דובדבנים)


250 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת עם מעט סוכר וניל


 

>> רוצים לדעת כמה זה 80 גרם מיץ לימון?

הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

אופן הכנה:

  • קרם לימון האוורירי: בסיר מרתיחים בבחישה מיץ לימון, 60 גרם סוכר וחמאה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ו-60 גרם סוכר נוספים. משווים טמפרטורה ומחזירים לבישול בסיר נקי. טורפים היטב ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מסננים, מוסיפים זסט לימון ומצננים היטב. מקפלים שמנת מתוקה ויוצקים לגביעי ההגשה. מצננים לשעה.
  • הקראמבל: מערבלים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת פירורי בצק לחים. מרדדים לעלה בעובי 6 מ"מ ומקפיאים. חותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ואופים 15 דקות ב-180 מעלות. מצננים ומאבקים באבקת סוכר.
  • הרכבת הקינוח: מסדרים מעל קרם הלימון את הפירות האדומים, מזלפים מעל מעט מהקצפת ומעטרים בקראמבל. מצננים לשעה ומגישים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

אוהבים קינוחים אישיים? כנסו לעוד מתכונים:

טארטלט שוקולד חלב

קראמבל עם תותים וקרם ריקוטה

אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים ופצפוצי אורז

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10