אוכל
מתכון למרק בצל וכרישה
 מרק בצל וכרישה עם טוסטוני גבינה   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן עם מתכון למרק נוסטלגי, שתמיד כיף לאכול - מרק בצל וכרישה סמיך וטעים, מוגש עם טוסטוני גבינה צהובה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

1 קילו (7-6) בצלים לבנים וסגולים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 - 1 ס"מ


3 כרישות קטנות פרוסות דק


2 כפות שמן זית


30 גרם חמאה


2-3 גבעולי טימין


3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק


1/2 כוס מרטיני לבן


מלח, פלפל שחור


6 כוסות מים רותחים


כף אבקת מרק בצל קנור



להגשה:

 

6 פרוסות לחם שאור לבן או בגט


שמן זית


200-150 גרם גבינה צהובה, כדאי גרוייאר או גאודה או כל גבינה צהובה אחרת בעלת חריפות מסוימת, פרוסה (אפשר לשלב בין שני סוגי גבינה)


אופן הכנה:

  • מחממים בסיר גדול עם תחתית עבה את שמן הזית והחמאה, עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים את הבצלים הפרוסים והכרישה ומערבבים, נותנים להם להתבשל כ-15-20 דקות על להבה נמוכה, במהלכן מערבבים מדי פעם.
  • כשהבצל והכרישה רכים מאוד והתערובת נראית כמו ריבת בצל, מוסיפים את המרטיני ומערבבים.
  • מוסיפים את גבעולי הטימין, השום, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את המים הרותחים ואת אבקת מרק הבצל ומביאים לרחתיחה.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
  • מחממים את התנור לחום גבוה  (200  מעלות) ולמצב גריל.
  • הכנת הטוסטונים: פורסים פרוסות מהלחם או הבגט.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליו את הפרוסות.
  • מזלפים מעל כל פרוסה מעט שמן זית, ומניחים פרוסת גבינה דקה.
  • מכניסים את הטוסטים לתנור למספר דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והלחם מזהיב.
  • מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים גבינה צהובה ומגוררת ומניחים מעל את הטוסטונים.

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

שניצלים אפויים עם רוטב לימון

וופל בלגי עם קצפת ופירות

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10