אוכל
מתכון לטאג'ין בשר עם פירות יבשים וחבושים
 הבישול נעשה בסיר רגיל, כך שכל אחד יכול להכין בבית   צילום : קרן ביטון כהן 
ישראל אהרוני בתכנית המוקדשת למטבח המרוקאי מכין תבשיל טאג'ין עם בשר, פירות יבשים וחבושים המבושלים ביין אדום. מי שאין ברשותו סיר טאג'ין לא לדאוג - הבישול עצמו נעשה בסיר רגיל, ונקרא כך כמחווה למקור

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: 5 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1.5-2 קילו חלק אחורי של צלי


4 כפות שמן זית


1 כף גרגירי כמון


12 בצלצלים קלופים


8 שיני שום שלמות, מעוכות מעט


12 תאנים יבשות


12 משמשים יבשים שופרסל


1/2 כוס דובדבנים מיובשים


2 חבושים קלופים


3 עלי דפנה


2 מקלות קינמון


מעט אגוז מוסקט


כפית כורכום


2 כוסות יין אדום


2-3 כפות דבש שופרסל


מעט שבבי צ'ילי


 

אופן הכנה:

  • שמים את השמן בסיר רחב (סיר הטאג'ין הוא רק אופצית הגשה), את הבישול עצמו עושים בסיר רגיל.
  • חותכים את הבשר לקוביות בינוניות. שימו לב שהבשר צריך להיות טרי ולא קפוא, אם מפשירים בשר קפוא, יש להספיג אותו עם מגבת ולא לעבוד עם בשר רטוב.
  • כשהשמן חם מוסיפים פנימה את גרגירי הכמון ואת נתחי הבשר.
  • חותכים את החבושים לקוביות (ללא הליבה).
  • כאשר הבשר משחים מצידו התחתון, הופכים את הקוביות על צידן השני.
  • מכניסים לסיר את הבצל, השום, החבושים והפירות היבשים.
  • מוסיפים את הדבש, הכורכום, עלי הדפנה, מקלות הקינמון ואגוז המוסקט.
  • שופכים פנימה את היין האדום ומוסיפים את שבבי הצ'ילי.
  • נותנים לתבשיל להתבשל שעה וחצי-שעתיים על להבה נמוכה מאוד.
  • להגשה אפשר לפזר מעל כוסברה קצוצה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10