אוכל
מתכון לטארט שוקולד גבינה ופסיפלורה
 ניתן להכין בציפוי פסיפלורה או פטל. במה תבחרו?   צילום : ליאור טייטלר 
צבעונית ומשמחת • צמרת טייטלר עם מתכון מעולה, שמשלב 3 דברים שכולם אוהבים - בצק שוקולדי פריך, קרם גבינה וציפוי פסיפלורה משגע. מעבר לכך שהיא יפה ומרשימה, היא גם מאוד טעימה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות +תבנית טארט קוטר 24 | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתחתית:

 

100 גרם חמאה


150 גרם קמח


30 גרם אבקת קקאו


70 גרם סוכר


קורט מלח


1 חלמון ביצה מעורבב עם כף מים


 

מצרכים למלית הגבינה:

 

125 גרם גבינה לבנה 5%


125 מ"ל שמנת מתוקה


½ כפית תמצית וניל


30 גרם סוכר


½ כף פודינג וניל


 

מצרכים לציפוי הפסיפלורה:

 

70 גרם מחית פסיפלורה/פטל


1-2 כפות סוכר


3 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים


אופן הכנה:

  • התחתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי התחתית, למעט החלמון, עד לקבלת מרקם פירורי.
  • מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד לקבלת גוש בצק.
  • מקררים את הבצק כשעה.
  • מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית הפאי ומחוררים עם מזלג.
  • מקפיאים ל-10 דקות.
  • אופים בחום של 170 מעלות 20-25 דקות. מצננים היטב.
  • קרם הגבינה: מקציפים את כל החומרים במיקסר לקרם יציב.
  • יוצקים על התחתית ומיישרים. מקפיאים לשעה.
  • הציפוי: ממיסים את מחית הפרי עם הסוכר במיקרוגל או בעזרת בלנדר מוט.
  • מחממים את תערובת הג'לטין כמה שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת הפרי בהשוואת טמפרטורות (מעבירים מעט מתערובת הפרי אל תערובת הג'לטין ומערבבים, מעבירים את תערובת הג'לטי ןהמעורבת אל תערובת הפרי).
  • יוצקים את הציפוי בעדינות על שכבת הגבינה הקפואה.
  • מקררים היטב ומגישים.
בתאבון!

ללא ספק שווה את ההשקעה ליאור טייטלר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10