אוכל
מתכון ללחמניות יין אדום ובזיליקום
 כמו כוכבי ים. הלחמניות שיככבו על השולחן   צילום : קרן ביטון כהן 
השבוע אורן גירון חולק איתנו מתכון קל ומהנה של לחמניות יין אדום ובזיליקום, מקמח חיטה מלא. אל דאגה – לא תצליחו להשתכר גם אם ממש תרצו אבל הן ללא ספק ירשימו את האורחים בשולחן

שמחתי לראות שנהנתם ממתכון עוגיות התמרים והטחינה שפרסמתי בשבוע שעבר. אכן מתכון מנצח ופשוט להכנה. השבוע נכין משהו מלוח לגיוון: לחמניות יין אדום ובזיליקום.


בצק השמרים שלנו יהיה מועשר ביין אדום במקום במים, מה שיעניק לו צבע ארגמני וניחוח משכר. אל דאגה, טעמי האלכוהול ייתנדפו באפיה ולא משתכרים מאכילת הלחמניות. הרכב הבצק הוא על בסיס קמח לחם, עתיר בחלבונים ועל בסיס קמח מחיטה מלאה, מה שיעניק רובד טעם ומרקם נוסף. בגלל השימוש בקמח מחיטה מלאה, הקפידו על שימוש בכמות יין שתניב מרקם בצק לח ומעט דביק (לעיתים יש להשתמש ביותר יין ממה שמצוין במתכון) ועוד הקפידו על לישה ממושכת של הבצק, לפחות 10 דקות.


עיצוב הלחמניות גם הוא מקורי, לאחר קריצה וכדרור, נשטח קלות את הלחמניות למעין "פיתה" קטנה, נטבול את שני צידן בקמח תירס גס (לפולנטה) ונגזור בהיקפן חמישה חתכים לכיוון המרכז, כך שתתקבל צורת פרח.
את הלחמניות ניתן לאפות ולהקפיא לחודש ולחמם לפני ההגשה או להנות מהן טריות ופריכות, לצד חמאה עשירה ומפנקת.

 

אפיה נעימה וקרירה!

אורן גירון

 

 

>> בטור הקודם הכנו רולדת תמרים וטחינה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 25 לחמניות | רמת קושי: קל

מצרכים:


500 גרם קמח לחם מנופה


300 גרם קמח חיטה מלאה


5 גרם גלוטן


30 גרם שמרים יבשים


100 גרם דבש


כ-550 מ"ל יין אדום


1/2 צרור בזיליקום קצוץ


20 גרם מלח


קמח תירס גס, לקימוח


 

 

>> רוצים לדעת כמה זה 500 גרם קמח בכוסות?

הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר. מתחילים ללוש ומוסיפים את היין בהדרגה. מוסיפים גם את הדבש והבזיליקום הקצוץ, לשים כ-10 דקות.
  • מעבירים לקערת התפחה ומתפיחים להכפלת הנפח, מכוסה.
  • מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 60 גרם.
  • מכל מנה יוצרים כדור חלק, משטחים כל כדור ומניחים על תבנית מקומחת בקמח תירס במרווחים שווים.
  • מכסים רופף בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • בעזרת מספרי מטבח, "גוזרים" כל לחמניה בצידיה בחמישה חתכים, כמעט עד למרכז, לצורת פרח.
  • אופים עד הזהבה 18-20 דקות.

 

מפתיעות בטעמים. לחמניות יין אדום ובזיליקום קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

מחפשים מתכוני מאפים? נסו את אלה:

חטיפי בורקס עם גבינה חריפה

לחם זיתים

לחם אגוזים עם חמוציות וזרעי פשתן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10