אוכל
מתכון למרק עוף עם קרפלך במילוי כבד קצוץ
 ריחות וטעמים מהמטבח של יהודי מזרח אירופה. מרק קרפלך   צילום : קרן ביטון כהן 
ישראל אהרוני בתכנית בישול המוקדשת למטבח של יהודי מזרח אירופה מכין את אחת מגולות הכותרת של מטבח זה - כיסוני בצק במילוי כבד קצוץ ובצל מטוגן, מוגשים בתוך מרק עוף צח או בקיצור - קרפלך

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | כמות: כ-20 כיסונים, 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:


2 כוסות קמח


כפית מלח


כף שמן


כוס מים רותחים


 

למילוי:


300 גרם כבד עוף, טרי ומנוקה


1 בצל לבן גדול קצוץ דק


3 כפות שומן אווז


מלח, פלפל


 

להגשה:

 

מרק עוף


פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה:

  • המילוי: מייבשים את הכבדים היטב באמצעות נייר סופג.
  • מחממים במחבת את שומן האווז.
  • מוסיפים את הכבדים למחבת, ממליחים ומפלפלים, מטגנים היטב משני הצדדים, עד שהכבדים שחומים, מוציאים ומעבירים לקערה גדולה.
  • מטגנים את הבצל באותה מחבת (עם השומן שנשאר) עד שהוא מזהיב יפה.
  • מאחדים את הבצל עם הכבדים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, המלח והשמן.
  • תוך כדי ערבול מוסיפים לאט ובהדרגה את המים וממשיכים לערבל עד קבלת בצק חלק.
  • לשים את הבצק כדקה ומרדדים על משטח מקומח.
  • קורצים עיגולים מהבצק המרודד ומניחים במרכז כל עיגול את המילוי של הכבד הקצוץ.
  • מקפלים כל עיגול לחצי ירח ומחברים את שני קצותיו.
  • מבשלים את הכיסונים במים רותחים עם מלח 3-4 דקות ומסננים.
  • מחממים מרק עוף, מבשלים בו את הכיסונים עוד דקה.
  • מחלקים לקערות הגשה ומפזרים את הפטרוזיליה.

 

הקרפלך המסורתיים והטעימים במרק עוף צח קרן ביטון כהן

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון?

צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

חזה אווז על מצע כרוב אדום ותפוחים  

קומפוט אגסים ושזיפים (מרק פירות) 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10