אוכל
חדש על המדף • פסטות ואוכל מוכן לחימום מהיר
מדור "חדש על המדף" בסקירה מיוחדת של פסטות ואוכל מבושל בקופסאות: פסטות טריות לארוחה איטלקית ביתית, "מנה חמה" של השף שגב לחימום מהיר במיקרוגל, לזניה 4 גבינות בהכנה זריזה ומנת שף הדרך שמחממת את עצמה ללא מים חמים אפילו. טעמנו, בדקנו והרי הממצאים
יח"צ

(1) מארזים קפואים ורטבים של לבורטוריו די פסטה

לבורטוריו די פסטה, רשת מזון מהיר איטלקית של פסטות איכותיות וטריות, הוציאה לאחרונה מארזים קפואים של פסטה טרייה מקמח דורום ומבחר של רטבים. הרעיון של של לברטוריו הוא לאפשר הכנה של ארוחה איטלקית בבית מחומרים איכותיים בזמן קצר. בקולקציה מגוון של פסטות רגילות או ממולאות (כמו פסטה לבבות במילוי מוצרלה די באפלו ועגבניות מיובשות או פסטה במילוי תרד וריקוטה). מבחר הרטבים כולל תשע אופציות, ביניהן תוכלו למצוא את לבורטוריו קארי (פיקנטי) - קארי, שמנת, חלב קוקוס, אפונה, בוטנים וכוסברה או רטבים קלאסיים יותר כמו שמנת פטריות.

מילה שלנו: טעמנו גראן טורטלונה פורצ'יני במילוי פטריות פורצ'יני ופרמזן - היא אמנם קלה להכנה, אבל לא שונה באופן מיוחד מפסטות ממולאות אחרות שנשמרות במקרר. התאכזבנו מהמילוי שהיה קמחי מדיי וגם מהמחיר שלדעתנו יקר בהשוואה למה שמקבלים בתמורה.

איפה וכמה: סניפי רשת לבורטוריו וסניפי לחם ארז,28-44 ש"ח לחצי קילו פסטה, 22-30 ש"ח ל-400 גרם רוטב.

 

(2) פסטה ספיישל מבית שגב

השף שגב משה, אשר מוכר מתכניות הבישול שלו וממסעדותיו, השיק בשנה האחרונה קו שנקרא "שגב chef" הכולל סדרות שונות של מוצרים - סלטים, קינוחים ומוצרי בישול ביתי קפואים. הבשורה אחרונה מבית שגב היא סדרת "פסטה ספיישל" אשר כוללת 3 סוגים של ארוחות פסטה מהירות לחימום במיקרוגל: בולונז, עגבניות עם שום וצ'ילי חריף ורוטב עגבניות רגיל. כל מנה מכילה 300 גרם פסטה מסוג פטוצ'יני. הפסטה מגיעה בקופסת קרטון וארוזה בואקום השומר על הטריות. הרוטב, העשוי ממרכיבים טריים, מגיע בצד, וצריך רק לערבב ביחד ולחמם.

מילה שלנו: טעמנו פסטה ברוטב בסגנון בולונז - מצד אחד, הפסטה ספיישל של שגב עדיפה על מנה חמה רגילה וגם די משביעה אבל מצד שני, לא מצאנו במנה משהו מיוחד. המחיר סביר בהשוואה למה שמקבלים בתמורה.

איפה וכמה: ברשתות השיווק והחנויות הנבחרות, 9.90-10.90 ש"ח ליחידה (300 גרם).

 

(3) לזניה מבית פסטה נונה

"פסטה נונה" המתמחה בייצור של פסטות טריות ורטבים, הרחיבה לאחרונה את המבחר, וכעת ניתן לרכוש גם לזניה להכנה ביתית. הלזניה מגיעה במילוי של ארבע גבינות - מוצרלה, ריקוטה, שמנת ובולגרית ברוטב עגבניות, עשויה מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. ההכנה קלה ומהירה והאריזה מתאימה לחימום במיקרוגל (3 דקות) או בתנור (20 דקות).

מילה שלנו: טעמנו לזניה במילוי ארבע גבינות ברוטב עגבניות - המנה הייתה טעימה ו"ביתית", נקודת זכות מבחינתנו היא שהרכיבים בה טבעיים. היא עשירה מאוד ויש איזון טוב בין הפסטה לבין הגבינות והרוטב, אך היא יצאה קצת רכה מדי - יש שיגידו עסיסית ולא יבשה, אולי כי היא הוכנה במיקרו. העלות לעומת התועלת של המוצר הייתה נמוכה, אך אהבנו את הרעיון שיש לזניה להכנה ביתית מהירה.

איפה וכמה: ברשתות השיווק, 36 ש"ח לאריזת 500 גרם.

 

(4) מנות שף הדרך

פעם המנות החמות הקלאסיות נחשבו להמצאה גאונית. פיתרון מעולה למטיילים בשטח שצריכים רק להוסיף מים חמים לאוכל והם מסודרים עם ארוחה חמה. ארוחת "שף הדרך" מסתמנת כדור הבא של המנה החמה, אפילו מים חמים לא צריך. מדובר בפיתרון נוח למטיילים בשטח, או למטיילים בעולם אשר שומרים כשרות. איך זה עובד? הטכנולוגיה נקראת ריטורט, והיא מאפשרת לארוז ארוחות מבושלות ולשמר אותם לתקופות ארוכות, פעולת החימום מתבצעת על-ידי פטנט של שקית מיוחדת המחממת את המנה. שף הדרך מציעים מגוון טעמים בשריים לבחירה ולאחרונה יצאו גם בליין צמחוני. בגזרת הבשר תוכלו למצוא אושפלאו, גולש הונגרי, קציצות עם ספגטי ברוטב עגבניות, נתחי שווארמה עם הום פרייז ועוד. הסדרה הצמחונית, אשר מציעה 4 מנות (בולונז צמחוני, נתחי סויה בקוטב סצ'ואן, מג'דרה וקוסקוס ים תיכוני) מאפשרת מעתה גם לצמחונים ליהנות מארוחה מבושלת וחמה בכל זמן ובכל תנאי.

מילה שלנו: טעמנו את נתחי הסויה ברוטב סצ'ואן עם אורז - האורז והירקות היו רכים מדי, הטעם לא הזכיר מנה אסייתית, ונתחי הסויה עצמם היו חסרי טעם. כדי לתקן את הרושם, טעמנו גם את הפסטה פוזילי ברוטב בולונז צמחוני - אהבנו שטעם המנה מזכיר מאוד בשר והיא הייתה גדולה ומשביעה, מה שהפך את המחיר למשתלם.

איפה וכמה: רשת חנויות הנוחות "סונול סו גוד", 35 ש"ח ליחידה.

 

>> בטור הקודם סיקרנו טעמי גלידות חדשים לקיץ

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10