אוכל
מתכון לקציצות קינואה עם בטטה ושעועית שחורה
 לא תרגישו שיש בהן שיבולת שועל   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מכינה קציצות מדהימות ללא קמח, ללא ביצים וללא חלב: קציצות קינואה מטריפות עם בטטה ושעועית שחורה. ויש גם בונוס - הן אפויות בתנור

יש לי עבורכם מתכון נפלא לקציצות בטטה ושעועית שחורה, טעימות טעימות, במקור הן מטוגנות, מוגשות בתוך לחמניית המבורגר וכל מיני דברים שאפשר לוותר עליהם. ניסיתי לאפות את הקציצות - ולא חסר להן דבר!

 

אני מודה, יש במתכון לא מעט עבודת הכנה ודי הרבה בלאגן במטבח, אז תפנו לכם שעה ותכינו ארוחת ערב מפנקת ואפילו יישאר לכם למחר.

 

יש לערוך מספר הכנות לפני שמתחילים:

  • יום קודם - משרים את השעועית ל-12-24 שעות, מחליפים מים כל כמה שעות, אם חם בבית (וחם בבית), כדאי להכניס למקרר למשך הלילה.
  • שלוש שעות קודם - מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה מאוד (מאוד).
  • שעה קודם - משרים את הקינואה במים, זה מוציא ממנה את המרירות ומאד משפר את טעמה.

 

את ההשראה למתכון קיבלתי מהבלוג הזה.

 

>> בטור הקודם אפרת הכינה בראוניז טבעוניים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 20 קציצות | רמת קושי: קל 

מצרכים:

 

1/2 קילו בטטה קלופה, חתוכה לקוביות


1/3 כוס קינואה, מושרית במים (ראו הוראות למעלה)


400 גרם שעועית שחורה (ראו הוראות למעלה)


כוס קוואקר/שיבולת שועל


צרור קטן של כוסברה או פטרוזיליה או שניהם, קצוץ דק


1/2 בצל קטן קצוץ דק


3 כפות שמן זית


1/2 כפית כמון (או יותר - למי שאוהב כמון)


כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור


אופן הכנה:

  • קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות גדולות, מאדים או מבשלים או אופים עד שהיא רכה מאד (אני אוהבת לאדות - הכי מהיר ומאד טעים).
  • מבשלים את הקינואה - כמו פסטה. שמים במים קרים, ואחרי הרתיחה מבשלים על אש קטנה כרבע שעה או עד שהיא רכה - אך לא מידי. מסננים מהמים העודפים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
  • מערבבים את כל החומרים חוץ מהקוואקר, במעבד מזון או מיקסר, לא יותר מידי, שיישארו חתיכות קטנות, אפשר גם לערבב עם כף. בסוף מערבבים פנימה את הקוואקר.
  • עושים כדורים קטנים, משטחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • טועמים אחד לבדוק אם מוכן, מומלץ להגיש עם איולי שום או רוטב יוגורט או עם טחינה. בינינו כל דבר טעים עם טחינה.

תהנו!

 

אפשר פשוט לערבב הכל עם כף או מזלג אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים בריאים וטעימים? נסו את אלה:

מאפינס פיצה עם זיתים

קרמבל אפרסקים ונקטרינות

חזה עוף אפוי בציפוי אגוזים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10