אוכל
להכין עם הילדים • מתכון לסמבוסק במילויים שונים
 סמבוסק, נשנוש מעולה שכיף להכין עם הילדים   צילום : משק 8 
מתכון לסמבוסקים עם מילויים שונים - טונה, חומוס ופטריות. מתכון נפלא של הבשלן ניסים כהן שכיף להכין יחד עם הילדים בחופשת הקיץ, שנהנים גם מההכנה ובעיקר מהתוצאה

להכין סמבוסקים עם ילדים ובכלל לבשל עם ילדים, זה כיף גדול. כשילדיי היו קטנים, המתכון האהוב עליהם היה סמבוסקים. יש עניין רב אצל ילדים בעבודת ההכנה במתכון הזה, הם נהנים מהלישה, המגע בבצק, אוהבים לחתוך עיגולים עם כוסות וכמובן הדיוק במראה אינו חשוב וזה העיקר. הם יכולים לחתוך צורות שונות בגדלים שונים ועדיין הכל יהיה טעים.

 

בהכנת המתכון לא נשקפת סכנה בעבודה עם ילדים ואני כהורה לא חייב כל הזמן להשגיח ולהזהיר אותם, תחושת החופש הזו של הילדים מוסיפה לאוירת ההנאה שבבישול. העבודה עם הילדים בבישול המתכון הזה ובבישול בכלל, מאפשרת לי לבלות זמן איכות איתם, להנות, לצחוק, להתלכלך יחד ופשוט לכייף.

 

המילויים של הסמבוסקים בריאים והם יכולים לשמש כתוספת לארוחה או מנה עיקרית וגם סתם נשנוש שילדים אוהבים. בסוף העבודה נהנים מארוחה טעימה שהכנו יחד וזה כיף וטעים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 30 יחידות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים לבצק:


3 כוסות קמח


1/2 כוס שמן


כוס מים


קורט מלח


קורט סוכר


 

למילוי הטונה:


קופסת טונה


בצל קטן מטוגן


מלח, פלפל


 

למילוי הפטריות:


8 פטריות שמפניון גדולות


בצל מטוגן


חופן פטרוזיליה קצוצה


מלח ופלפל


 

למילוי החומוס:


קופסת שימורים של גרגירי חומוס


בצל מטוגן


כורכום


מלח, פלפל


 

אופן הכנה:

  • הבצק - מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק רך ואינו דביק (במקרה הצורך ניתן להוסיף מעט מים או קמח).
  • מילוי הטונה - מעבירים את הטונה לצלחת עמוקה (ללא השמן) ומוסיפים מעל את הבצל מטוגן עם השמן שלו (לא חובה), מתבלים ומערבבים.
  • מילוי הפטריות - קוצצים את הפטריות ומטגנים יחד עם הבצל עד להשחמה.
  • בסיום הטיגון מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מסננים להורדת הנוזלים ומעבירים לקערה להתקרר.
  • מילוי החומוס - מטגנים את הבצל ומוסיפים את גרגירי החומוס. מוסיפים את הכורכום, מלח ופלפל ומטגנים עוד קצת.
  • מורידים מהאש ומועכים את התערובת לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה. מקררים.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ בערך.
  • קורצים עיגולים בעזרת "רינג" אפיה (8-10 ס"מ קוטר) או בעזרת כוס הפוכה.
  • מניחים במרכז העיגול מעט מן התערובת ומקפלים לחצי ירח, מהדקים את קצוות הסמבוסקים לכדי מצב אטום לגמרי ומניחים על נייר אפייה.
  • בסיום התהליך מורחים בביצה ומוסיפים שומשום או קצח לפי הטעם.
  • אופים בתנור שחומם מראש בחום של כ-170 מעלות, כ 20-25 דקות עד להשחמה.

 

המתכון מאת ניסים כהן, בשלן באתר יאמי

לעמוד הפייסבוק של יאמי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10