אוכל
מתכון למרק חשו מרוקאי
 טעים ובריא להפליא, מרק חשו מרוקאי   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן בתכנית המוקדשת למתכונים שאפשר להכין בקלות ומהר כאשר חוזרים מהעבודה, במתכון זה היא מכינה מרק חשו מרוקאי, עם הרבה דגנים וקטניות, טעים ובריא להפליא

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

2-3 כפות שמן זית


3 שיני שום קצוצות


1 צרור כוסברה, קצוץ דק


1/2 כוס מיץ לימון


1/2 כוס קינואה


1/2 כוס קוסקוס מלא


3/4 כוס גריסי פנינה


3/4 כוס עדשים ירוקות


1/2 1 ליטר מרק עוף צח (אפשר להכין מאבקה)


מלח, פלפל לפי הטעם


1 כפית כמון טחון


 

להגשה:

 

לימון או ליים


כוסברה טרייה קצוצה


אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר.
  • מוסיפים את השום והכוסברה הקצוצה ומחממים מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שהשום מתרכך אך לא מזהיב.
  • מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים פנימה את העדשים הירוקות, גריסי הפנינה, הקינואה והקוסקוס.
  • מוסיפים מלח, פלפל, את הכמון ומיץ הלימון ומערבבים.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שכל הדגנים והירקות תופחים והמרק מוכן.
  • לאחר הבישול טוחנים קלות את המרק בבלנדר מוט,  שרק חלקו ייטחן ויסמיך, אבל משאירים גם חלק מהקטניות שלמות.
  • סוחטים פנימה לימון או ליים.
  • מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים כוסברה טרייה מלמעלה ואוכלים מיד.

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:
קארי פרגיות וירקות בחלב קוקוס
עוגת תפוחים ופירורים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10