אוכל
מתכון ללחמניות בצל וזיתים
 ריח של מאפייה בבית   צילום : קרן ביטון כהן 
מתכון ללחמניות בצל וזיתים ריחניות ועשירות, שרק צריכות גבינה לבנה או פסטו בשביל בוקר מושלם. ויש גם בונוס: הלחמניות מקמח מלא ועם קוואקר שרק משפרים את הטעם

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנהשעה | זמן כוללשעתיים וחצי | כמות: 10 לחמניות | רמת קושיבינוני

מצרכים:

 

½ 1 כוסות קמח לבן רגיל


½ 1 כוסות קמח מלא


1 כוס קוואקר


½ כוסות מים פושרים (או יותר לפי ספיגה)


25 גרם (2 כפות) שמרים טריים בגרגרים


25 גרם (2 כפות) משפר אפייה (מגיע באותה אריזה עם השמרים)


¾ כוס זיתים, מגולענים וקצוצים גס


3-4 כפות בצל מיובש


1 ביצה


כף סוכר חום


5 כפות שמן זית


10 גרם מלח


 

לאפייה:

 

1 ביצה, טרופה


כפית קצח


כפית שומשום


אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את שני סוגי הקמחים עם הקוואקר, השמרים ומשפר האפייה ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הביצה, המים, הסוכר החום, המלח ושמן הזית, ביחד עם הזיתים הקצוצים והבצל המיובש ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר, בערך שעה (הזמנים ישתנו בהתאם לעונה) עד להכפלת הנפח.
  • לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 100 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
  • מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב, עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • בעזרת סכין משוננת, יוצרים חתך בעומק 1 ס"מ במרכז הלחמניות, על מנת לתת להן מראה כפרי. מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.
  • אופים במשך 12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם גבינה לבנה או פסטו.
להגיש עם גבינה לבנה או פסטו קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10