אוכל
מתכון לבורקיטס במלית מנגולד וגבינות
 בוריקיטס עסיסיים עם מלית משגעת   צילום : שירן כרמל 
חגי לרנר ממשיך את המסע מסביב לעולם, והפעם משתמש בבצק השק"ם האהוב ומלמד אותנו איך להכין בורקיטס במלית מנגולד וגבינות מפנקת במיוחד

הבצק במתכון זה הידוע גם בשם 'בצק שק"מ' (שמנת, קמח מרגרינה), הוא בצק רב שימושי, קל מאד להכנה ומתאים גם למאפים מתוקים כמו רולדות במילוי אגוזים וריבה ואפילו מאפים מלוחים.

 

מכיוון שהבצק תופח באפייה, ועל מנת לקבל בורקיטס עסיסיים - הקפידו לרדד את הבצק בצורה דקה יחסית וללוש כמות נדיבה של מלית.

 

בטור הקודם הכנו אמפנדס במילוי בשר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות: 25 כיסונים | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:


250 גרם שמנת חמוצה


350 גרם קמח תופח


200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות


1/2 כפית מלח


 

למלית:


3 כפות שמן זית


4 עלי מנגולד גדולים


1 בצל גדול, קצוץ דק


100 גרם גבינת פטה או בולגרית


50 גרם גבינת קשקבל


1 ביצה


מלח ופלפל, לפי הטעם


 

להברשה:


1 ביצה, טרופה


מעט שומשום לזרייה


 

אופן הכנה:

  • הבצק: במעבד מזון מניחים את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים עד קבלת פירורים קטנים.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד קבלת כדור בצק ש"רץ" בתוך קערת המערבל.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים מעט ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
  • המלית: שוטפים היטב את עלי המנגולד ובעזרת סכין מפרידים את החלק הלבן מהירוק.
  • חותכים את החלק הלבן לקוביות קטנות ואת הירוק לרצועות בעובי בינוני (1-2 ס"מ).
  • מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והחלק הלבן של המנגולד עד ריכוך.
  • מוסיפים את חלקו הירוק של המנגולד ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • מטגנים במשך 10 דקות עד שכל הנוזלים התאדו והירקות רכים לגמרי. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים את הביצה והגבינות עד קבלת מרקם אחיד.ניתן לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות .
  • על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ"מ לערך.
  • בעזרת חותכן עוגיות (או כוס) קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  • מורחים מעט מים על היקף העיגולים ומניחים כפית גדושה של המלית במרכז העיגול.
  • מקפלים את הבצק מעל המלית ויוצרים כיסון חצי עגול.
  • אוטמים את הכיסון על-ידי לחיצת מזלג בקצותיו.
  • מעבירים את הכיסונים הממולאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות לערך, עד שהכיסונים מזהיבים יפה.
  • מגישים חם, עם ביצה קשה ויוגורט צונן.

 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

לחמניות קשר מתוקות

סמבוסק ממולא בחצילים וגבינה

חטיפי בורקס עם גבינה חריפה

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10