אוכל
מתכון לעגבניות ממולאות באורז, בשר ועלי גפן
 עגבניות ממולאות בנוסח יווני עם טעם נפלא של עלי גפן   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן מכינה עגבניות ממולאות בנוסח יווני, בהשראת החופשה האחרונה שלה שם, עם מילוי של אורז, בשר ועלי גפן, ששוחות ברוטב עגבניות משגע

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 10 עגבניות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

10 עגבניות בשלות אבל יציבות למדי, לא רכות מדי


 

לאורז:

 

מעט שמן זית


1 כוס אורז ארוך, שטוף ומסונן


1/2 1 כוסות מים


1 כפית מלח


 

 

למלית:

 

1 בצל, קלוף וקצוץ


1 שן שום, קלופה וקצוצה


1 כף שמן זית


8 עלי גפן, טריים או משומרים, קצוצים דק


500 גרם בשר בקר טחון


1/2 כפית קינמון טחון


1/2 כפית כמון טחון


1-2 כפית פפריקה מתוקה


1/2 1 כפיות מלח


1 כפית פלפל שחור


1/3 כוס צימוקים


 

לרוטב:

 

3 כפות שמן זית


1 בצל, קלוף וקצוץ דק


3 שיני שום, קלופות וקצוצות


4 עגבניות, קצוצות דק


כוס עגבניות מרוסקות


2 כוסות מים


12 עלי גפן טריים או משומרים, קצוצים גס


1 כפית סוכר חום


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור


1/4 כפית אגוז מוסקט טחון


1/2 כפית פפריקה מתוקה


1 עלה דפנה


1 לימון


תרסיס "פאם" בטעם שמן זית


אופן הכנה:

  • מסירים את חלקן העליון של העגבניות, שומרים אותו בצד ומרוקנים את התוכן בכפית או בכף פריזאית.
  • האורז: מבשלים את האורז חצי בישול - שמים בסיר מעט שמן זית ואת האורז, מטגנים מעט ומוסיפים 3 כוסות מים וכפית מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות בלבד.  
  • המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית.
  • מוסיפים את עלי הגפן ומערבבים.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך שמפוררים אותו בכף, כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו.
  • תוך כדי טיגון הבשר מוסיפים את הקינמון, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
  • הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים קלות את הבצל והשום מעל להבה בינונית - גבוהה, עד שהבצל הפוך שקוף.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עלי הגפן, הסוכר, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, הפפריקה המלח ועלה הדפנה וסוחטים פנימה את מיץ הלימון. מנמיכים את הלהבה ונותנים לרוטב רק לבעבע קלות.
  • מתיזים על העגבניות המיועדות למילוי מעט תרסיס שמן זית.
  • ממלאים את העגבניות במלית, כך שתגיע כמעט עד הסוף.
  • מניחים את העגבניות זו לצד זו בתוך הרוטב המבעבע בעדינות
  • מוסיפים מים לרוטב כך שיגיע כמעט עד סופן של העגבניות אבל הן עדיין יבצבצו ממנו קלות.
  • יוצקים על מלית האורז מעט מהרוטב ומכסים את העגבניות במכסים שלהן.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים 25 דקות ברתיחה עדינה מאוד.
  • מגישים עם הרוטב.

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה  

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט יווני משודרג

סופגניות יווניות ברוטב דבש

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10