אוכל
מתכון לסלט יווני משודרג
 סלט יווני משודרג עם המון צבע   צילום : אריאל שרוסטר 
איילת הירשמן מעלה זיכרונות מיוון ומשדרגת מעט את הסלט היווני הקלאסי, עם שכבה של גבינת פטה מלוחה, המון ירקות צבעוניים, שמן זית וזיתים. יאסו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | כמות: כ-4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

1 קובייה (250 גרם) גבינת פטה


1 פלפלון ירוק חריף, קצוץ דק


מלח, פלפל שחור


3 עגבניות, חתוכות לפלחים גדולים


1 עגבנייה לרוטב


6-7 כפות שמן זית


1 פלפל אדום, ללא הגרעינים, חתוך לרצועות גדולות


1 פלפל צהוב, ללא הגרעינים, חתוך לרצועות גדולות


3 מלפפונים, חצויים וחתוכים ל-3 קטעים


4-5 גבעולי אורגנו


זיתים, כדאי זיתי קלמטה


אופן הכנה:

 

  • פורסים את גבינת הפטה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בתחתית צלחת הגשה בעלת שוליים לא גבוהים.
  • יוצקים מלמעלה משמן הזית ומתבלים את פרוסות הגבינה בפלפל (אין צורך במלח בשלב זה, הפטה מלוחה).
  •  חוצים עגבנייה אחת וסוחטים את המיץ שלה על פרוסות הגבינה.
  • מפזרים את הפלפלון הקצוץ ועלים בלבד מהאורגנו.
  • מניחים מלמעלה את שאר העגבניות, הפלפלים, המלפפונים והזיתים, מתבלים בעוד שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים עלי אורגנו נוספים. מגישים.

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה  

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

עגבניות ממולאות בנוסח יווני

סופגניות יווניות ברוטב דבש

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10