אוכל
מתכון לעוגת וניל ולימון איטלקית
 עוגת וניל ולימון איטלקית, רכה ונימוחה   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מעלה זיכרונות מחופשה ברומא, חופשה בה עוגה אחת קטנה ופשוטה גנבה את ההצגה - מדובר בעוגת וניל ולימון איטלקית ללא גלוטן, רכה ונימוחה. מומלץ להזמין אורחים כשמכינים אותה, כי היא טעימה מכדי להישאר איתה לבד

אם רק יכולתי לתאר לכם כמה העוגה הזאת טעימה.

 

אני יכולה לפחות לנסות: דמיינו שאתם מטיילים ברומא, 37 מעלות בצל, הטוסטוס ששכרתם היה כנראה ההחלטה הטובה ביותר היום, והוא לוקח אתכם בקלות ממקום יפהפה אחד לשני. פיצריות מפוזרות בכל פינת רחוב, מזרקות קטנות תלויות מהסככות ומשפריצות מים על אוכלי הפיצה התשושים.

 

ואתם רוצים קפה, למרות החום הכבד, קפה איטלקי חזק. המלצרית המבוגרת מציעה לכם משהו עם הקפה באיטלקית שוטפת, המילים המתגלגלות שלה נשמעות לכם כמו שיר ואתם מהנהנים "סי, סי".

 

על מגש נירוסטה משופשף מגיעות שתי כוסות קפה מושלמות ולצידן, על צלחת מעוטרת, נייר עם ה-עוגה; לא מפוארת, פשוטה, רכה, נימוחה, מתוקה, נמסה בפה וטעמה מזכיר מטבח של סבתות איטלקיות. כזו עוגה בדיוק אתם רוצים לחתוך לחתיכות גדולות בסוף הארוחה, או לפניה.

 

במתכון לעוגה נתקלתי בתכנית של נייג'לה לאוסון והנה הוא לפניכם.

 

שתי הערות לפני שמתחילים:

  • העוגה עולה מאוד באפייה ואז שוקעת, לא להתאכזב, כך זה צריך להיות.
  • העוגה די דביקה ולכן חלק ממהה נשאר על התבנית, אם אתם מעדיפים להשתמש בתבנית עם דוגמא (כמוני) ורוצים להפוך אותה לפני ההגשה - תאלצו להיאזר בסבלנות עד שהיא תתקרר לגמרי (אפשר לשים במקרר לזירוז התהליך).

 

>> בטור הקודם אפרת הכינה טורטליני במילוי תרד וגבינת עיזים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כשעה ורבע | תבנית בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים


גביע יוגורט (150 גרם)


1/4 1 כוסות סוכר (270 גרם)


3/4 כוס שמן (140 גרם)


3/4 כוס קורנפלור (90 גרם)


גרידה מחצי לימון


1 כפית מחית וניל


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת, כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה.
  • מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מוציאים ומניחים את הקצף בצד.
  • באותה קערה (לא צריך לנקות אותה) שמים את החלמונים והיוגורט ומקציפים לבלילה חלקה.
  • מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף.
  • מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור.
  • מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל.
  • מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף.
  • מעבירים לתבנית, אופים 40-55 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה.
  • מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.
  • מפזרים אבקת סוכר לתוספת זוהר.

 

תזמינו אורחים כדי לא להישאר איתה לבד אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות טעימות? נסו את אלה:

עוגת פירות יער וליצ'י

עוגות פיננסייר

עוגת שקדים ופטל

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10