אוכל
מתכון לסלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים
 סלט ירוק עם אגסים וגבינת ריקוטה אפויה   צילום : קרן ביטון כהן 
איילת הירשמן אופה בתנור גבינת ריקוטה עם פרמז'ן והרבה תבלינים, שתתווסף לאחר מכן לסלט ירוק מרענן עם אגסים ברוטב וויניגרט

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


למשולשי הריקוטה:


2 חבילות (500 גרם) גבינת ריקוטה


1 ביצה


1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת


2 כפיות עלי טימין טריים


1/4 כפית צ'ילי כתוש מיובש


1/2 כפית מלח


1/8 כפית פלפל לבן


1/2 כף שמן זית


תרסיס שמן "פאם" בטעם שמן זית



לסלט:

 

4 כוסות עלים ירוקים מכל הסוגים (חסות, רוקט), שטופים, מיובשים וחתוכים


2 אגסים, חצויים וחתוכים ל 4-5 פרוסות


 

לרוטב הוויניגרט:


1/3 כוס חומץ בן יין אדום איכותי או חומץ בלסמי (או מחצית הכמות מכל אחד)


1 כפית דבש


1 כפית חרדל דיז'ון חלק


1/2 1 כפיות מלח


פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


2/3 כוס שמן זית


1 שן שום, קלופה וכתושה


 

אופן הכנה:

הגבינה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • שמים בקערה את הריקוטה ומפוררים אותה קצת במזלג. מוסיפים את הביצה, גבינת הפרמזן, הטימין, הצ'ילי, המלח הפלפל הלבן ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • משמנים תבנית (בגודל 20 על 20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ) בתרסיס שמן "פאם" בטעם שמן זית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה, מטפטפים מעל את שמן הזית.
  • אופים 25-30 דקות עד שמתקבל מאפה יציב מאוד וזהוב, נותנים לו להתקרר.

הסלט:
  • שמים את כל העלים בקערה, מוסיפים את האגסים.
  • הוויניגרט: שמים בקערית את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל וטורפים, במטרפה ידנית או במזלג, למרקם חלק. מוסיפים את השמן בזילוף דקיק וטורפים שוב. מוסיפים את שן השום ומערבבים.
  • מוסיפים את רוטב הוויניגרט לסלט, מערבבים בעדינות (הכי טוב בידיים), עד שכל העלים מצופים בשכבה דקיקה של רוטב.
  • חותכים את הגבינה האפויה למשולשים, מסדרים מעל הסלט ומגישים.

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתכנית:

עוף ג'מייקני צלוי

פרנץ' טוסט - הגרסה האפויה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10